Home » Software » Guide: Sådan sikrer du dit netværk med IPFire
Guide: Sådan sikrer du dit netværk med IPFire

Guide: Sådan sikrer du dit netværk med IPFire

Share

Billede E

8 Nye regler

Man kan også give firewallen regler, der dirigerer trafik mere passende. Gå til “Firewall > Firewall Rules” for at se listen, der som standard er tom. Det betyder ikke, at firewallen ikke bestiller noget, men at du endu ikke har anbragt nogen undtagelser her. Man kan dykke dybt ned i detaljerne med det her, men lad os blot oprette en hurtig eksempelregel, der udpeger en af maskinerne på dit netværk som webserver. Klik “New rule”.

I “Source”-sektionen klikker du på knappen “Standard networks”og lader “Any” være valgt i dens rulleliste. Klik ud for “Use Network Address Translation” og skriv så adressen på din servermaskine i boksen forneden. I “Protocol” vælger du “TCP”, og så stiller du destinationsporten til 80, standardporten til webtrafik. Læg en notits om din regel i “Remark”-boksen og klik “Add”. Nu går enhver webtrafik, der når din WAN-adresse, til din udvalgte maskine.

Hvis du er veludstyret med systemressourcer (du skal bruge mindst 2 GB ram og en stærk cpu), kan du også køre et system, der afslører indtrængende, analyserer pakker på dit netværk og holder dig informeret om potentielle angreb. Gå til “Services > Intrusion Detection” for at slå det til. IPFire bruger Snort (www.snort.org), der er helt gratis, og som du kan bruge på dit netværk.

TAGS
beskyttelse
It-sikkerhed
sikkerhedssoftware

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S