Home » Apps » Guide: Sådan sikrer du din app mod misbrug
Guide: Sådan sikrer du din app mod misbrug

Guide: Sådan sikrer du din app mod misbrug

Share

Antallet af falske apps, som er skabt af svindlere til at snyde forbrugerne er stigende. Læs her, hvordan du sikrer din app mod misbrug

Det er ikke engang 10 år siden, at mobilapplikationen (eller appen, som vi kalder den i dag) blev skabt, og alligevel er det allerede nu svært at forestille sig et liv uden. Appens brugervenlighed og store nytteværdi i hverdagen gjorde den med det samme et hit blandt virksomheder og forbrugere, og dens populariteten forventes kun at stige de kommende år. I 2015 brugte vi 90 procent af vores tid på mobiltelefonen i apps mod kun 10 procent i browseren. Overvej lige, hvordan den fordeling ser ud i dag – og hvordan den vil se ud om bare fem år.

Men i takt med at det er blevet lettere for almindelige mennesker at udvikle deres egne apps, har virksomheder og brands oplevet en stigning i antallet af efterligninger. De falske apps er udviklet af svindlere, der kun har ét mål for øje: At snyde forbrugerne.

MarkMonitor, der er førende inden for online brandbeskyttelse, guider dig her til, hvordan du sikrer din app mod misbrug.

Se også:  Nu er Huaweis mobiler helt fri af amerikanske komponenter
App-misbrug kommer i flere former

Langt størstedelen af al app-misbrug falder inden for tre forskellige kategorier:

• Den første er krænkelse af varemærker, hvor falske apps udgiver sig for eller hævder at have tilknytning til et rigtigt brand.
• En anden er krænkelse af ophavsretten, hvor de falske apps misbruger billeder og logoer, der er beskyttede af ophavsretten.
• Den tredje er dem, der udgiver sig for at være noget, de ikke er, i forsøg på at stjæle personlige oplysninger, der kan bruges til fx identitetstyveri.

App-misbrug kan ikke kun beskadige et brands omdømme. Det kan i værste fald også påvirke bundlinjen, hvis forbrugerne i forvirringen bruger deres penge hos det falske brand. Derfor er det altafgørende, at man som virksomhedsejer gør sig bekendt med de forskellige former for app-misbrug, så de kan forhindres på bedst mulig vis, og kunderne igen kan føle sig trygge.

Et led i et større svindelnummer

App-misbrug er en form for online brandudnyttelse, og denne type svindel kan ske på tværs af flere kanaler. Det er derfor vigtigt, at man overvåger sit brand på de sociale medier, online salgskanaler og alle andre steder, hvor brandet er til stede online. På den måde kan man opdage, om svindelnummeret er større end først antaget.

Se også:  7 stærke råd før du køber en smartphone
Overvåg konstant app-butikker

Mange tror, at der kun er to eller tre app-butikker på globalt plan, men virkeligheden ser meget anderledes ud. Der findes hundredvis af app-butikker over hele verden, og mens nogle af dem er yderst sikre og opmærksomme på falske apps, er der stadig mange andre – især i vækstlande – hvor det ikke er tilfældet.

Sikkerhedsniveauet og kvaliteten af godkendelsesprocesserne kan variere fra app-butik til app-butik, og derfor er det i sidste ende op til brandet at sikre, at eventuelle varemærkekrænkelser behandles hurtigst muligt.

Som brugen af smartphones og populariteten af apps stiger, bliver det også i stigende grad sværere for virksomheder at sikre deres intellektuelle ejendom. Men ved at blive bevidst om de forskellige former for online app-misbrug og de konsekvenser, det kan medføre, kan virksomhederne blive i stand til selv at spotte problemerne og sørge for, at de bliver håndteret hurtigt.


TAGS
apps
mobilsikkerhed
smartphone
svindel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S