Home » Transport » Sådan ser Skodas nye elbil ud – de første tegninger er afsløret
Sådan ser Skodas nye elbil ud – de første tegninger er afsløret

Sådan ser Skodas nye elbil ud – de første tegninger er afsløret

Share

Nu viser Skoda designskitser af elbilen Enyaq iV. De tegner et billede af en SUV, hvis design adskiller sig fra resten af Skoda-familien både ude og inde

Den er blevet kaldt Skodas vigtigste bil siden Octavia i 1996. Elbilen Enyaq iV indvarsler da også en ny æra for Skoda.

Citigo e iV kørte med æren som Skodas første elbil, men Enyaq iV er den første elbil fra det tjekkiske mærke på MEB-platformen, som også Volkswagen ID.3 er bygget på.

Skodas nye designsprog

Skoda har udnyttet platformen fuldt ud for at skabe en elbil, der er både rummelig og kompakt. Med sine 4.648 mm har Enyaq iV stort set samme længde som den nye Octavia, hvorfra den også viderefører Skodas designsprog.

Enyaq iV.

Enyaq iV.

Men så hører den designmæssige lighed på flere måder også op. Selv Skodas øvrige SUV’er adskiller Enyaq iV sig fra, fordi fronten er kortere, samtidig med at taglinjen designmæssigt synes længere.

Som elbil på MEB-platformen adskiller Enyaq iV sig ved fraværet af kardantunnel. Det flade gulv for og bag bliver til fulde udnyttet til plads i kabinen, hvor SKoda introducerer et nyt koncept for rummelighed.

Se også:  OK er klar med hjemmeopladning til elbiler

Det giver nærmest en oplevelse af at opholde sig i en behagelig lounge, hvor der er lagt vægt på enkelthed og rene linjer.

Enyaq iV indvendig.

Enyaq iV indvendig.

Rækkevidde op til 500 km

Hvordan ENYAQ iV ser ud i virkeligheden, bliver afsløret 1. september, hvor den smider camouflagen i Prag. En verdenspremiere, som bl.a. bliver livestreamet på Skoda Danmarks Facebook-side.

De fleste tekniske data har Skoda allerede løftet sløret for. Det ligger fast, at Enyaq kommer i fem varianter baseret på batterier i tre størrelser.

Indstigningsmodellen bliver Skoda Enyaq iV 50, som har et batteri på 55 kWh (netto 52 kWh), en elmotor på 109 kW (148 hk) og en rækkevidde på op til 340 km. Rækkevidden når op på 390 km med Skoda Enyaq iV 60, som har et batteri på 62 kWh (netto 58 kWh) og en elmotor på 132 kW (179 hk). Den længste rækkevidde opnår man med Skoda Enyaq iV 80. Den har et batteri på 82 kWh (netto 77 kWh), en elmotor på 155 kW (211 hk) og en rækkevidde på op til 500 km.

En camoufleret Enyaq iV på vejen.

En camoufleret Enyaq iV på vejen.

Fælles for de tre varianter er elmotoren placeret på bagakslen, men derudover er der to varianter, som også har en elmotor på forakslen og dermed firehjulstræk. Det er Skoda Enyaq iV 80X med i alt 195 kWh (265 hk) og Enyaq iV RS med i alt 225 kWh (306 hk). Begge varianter med firehjulstræk har en rækkevidde på op til 460 km.

Se også:  Den her kan blive det næste store elbil-hit i Danmark
Opladning til 80 procent på 40 minutter

Skoda Enyaq iV kan oplades med 2,3 kW AC i en stikkontakt. Dog anbefales det altid, at man oplader med 11 kW AC via en ladeboks eller med 100 kW DC på en hurtigladestation. Med undtagelse af Enyaq iV 50 er opladning med 125 kW DC muligt som tilvalg. Opladningen med en ladeboks tager seks til otte timer afhængig af batteristørrelsen, mens en hurtigladestation kan klare opgaven på bare 40 minutter (fra 10 procent til 80 procent). Såvel ladetider som rækkevidder er præliminære, og de endelige data vil blive offentliggjort i forbindelse med verdenspremieren.

Denne elbil giver længst rækkevidde for pengene


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
skoda
SUV

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S