Home » Gaming & Konsoller » Sådan ser PlayStation 5 ud indeni
Sådan ser PlayStation 5 ud indeni

Sådan ser PlayStation 5 ud indeni

Share

Alverdens gamere stod klar i startblokkene, da PlayStation 5 blev lanceret i november sidste år. Men hvorfor egentlig? Vi kigger ind i elektronikken for at afsløre detaljerne og bedømmer spillekonsollens reparationsvenlighed

I samarbejde med iFixit

Denne artikel er lavet i samarbejde med iFixit, en global sammenslutning af alt-muligmænd, der hjælper folk, så de kan få deres ting repareret i stedet for blot at smide dem ud, når de går i stykker. Læs videre på www.ifixit.com.

Baggrund

Omsider har vi sluppet vores PS5 længe nok til at give den en ordentlig nedrivning. Vores ønske er afgjort at få den til at virke igen, når vi er færdige. Det betyder dog ikke, at vi holder os tilbage. Og nu i gang.

Sony har tænkt over designet. Det kræver kun et minimum af arbejde at få PS5 til enten at stå lodret eller ligge elegant på siden.

De vigtigste specifikationer:
 • Speciel AMD 8-core / 16-thread 3,5 GHz Zen 2-cpu
 • Speciel AMD RDNA 2-gpu (2230 MHz med 36 regneenheder) 
 • 6 GB ram, 128 GB lager (udgaver med 256 og 512 GB kan fås)
 • 16 GB GDDR6-ram
 • 825 GB ssd-lager (plus et M.2 ssd-udvidelsesslot) 
 • HDMI 2.1-forbindelse, support til 8K-video ved 60 Hz eller 4K ved 120 Hz
Centrale iagttagelser
 • Den seneste omfattende PlayStation-lancering fandt sted i 2013, og derfor er vi ret spændte. Du har måske hørt, at PS5 er stor. Den tårner sig op over forgængeren – for ikke at tale om konkurrenten. På bagsiden finder man dens porte: to USB-A 3.0, LAN, HDMI 2.1 og to-pin-strøm. Når man hertil føjer de to USB-porte på fronten (en Type A, en Type C), får man en ret velforbundet konsol.
 • Den indledende procedure er faktisk ret menneskevenlig. Begge hvide paneler slipper ubesværet med lidt løften og skubben. Og så har man adgang til M.2-ssd-udvidelsesslottet, ventilatoren og til støvporte, som kan støvsuges. Vi er varme tilhængere af nem vedligeholdelse af konsollens kølehardware. Men før vi kan komme videre, skal vi bruge en T8 Torx-skruetrækker (hvorfor kræver PS5’s ventilator en sikkerhedsskruetrækker?). Udvidelsesbakken til M.2-lager er meget lettilgængelig. Fjern én stjerneskrue og et metalskjold, og så er man klar til opgraderinger. Det er betænksomt, eftersom den indbyggede lagerkapacitet er lovlig begrænset. 

Det kræver ikke nogen raketvidenskabsmand at åbne denne konsol.

 • Da vi fjerner den første halvdel af den sorte plastikskal, møder vi det optiske drev. Det slanke optiske drev gør ikke megen modstand, og det lover godt for potentielle udskiftninger, lige indtil man faktisk prøver en udskiftning. Nedenunder er der et varmerør til afkøling af en række VRM’er, der er forbundet med en lille køler. Det ser ud til, at vi har nået hovedkortets bagside – al den seriøse kølehardware er monteret nedenunder. Vi nærmer os måske enden, men lad os afmontere hardwaren og tage kortet ud.
 • Her er et kig på den elektronik, der driver PS5: Sony Interactive Entertainment Inc./AMD CXD90060GG-8-kerne-cpu m/ gpu, Sony Interactive Entertainment Inc. CXD90062GG SSD-controller, SK Hynix H5AN4G8NBJR-UHC DDR4-sdram-hukommelse – 512 MB, seks (tre pr. side) Kioxia/Toshiba-hukommelse TH58LJT0T24BA4M BiCS-flashhukommelse (sandsynligvis) og Micron MT61K512M32KPA-14:B 2 GB GDDR6-sgram.

Har nogen fortalt Sony, at vi elsker skruer? Denne stålplade er fæstnet med en masse skruer. Tak!

 • Under metalskjold nummer to er der en solid køler og strømforsyningen. Eftersom varme søger opad, giver det mening, at denne køler er beregnet til at flytte varmen op igennem alle disse varmerør. Og i mellemtiden bliver den varme, der går gennem de sølvfarvede kølere, blæst væk af ventilatoren. 
 • PlayStation 5 reparationsvenlighed: 7 ud af 10 (10 betyder nemmest at reparere). Man kan fjerne de ydre paneler uden værktøj. Mange komponenter er modulære, og de er enkle at skille ad. Støvporte, man kan støvsuge, gør rengøringen nemmere. Hovedlageret er integreret på bundkortet, men udvidelse burde være en smal sag (når Sony har muliggjort den) med almindelige M.2-ssd’er. Udskiftning af det optiske drev er en svir, men processen bliver hæmmet af softwarelåse. Forseglede flydende metal-TIM’er kan være en udfordring under service. Brugen af sikkerhedsskruer hæmmer reparationer. 


TAGS
dissektion
Gaming
iFixit
Playstation
playstation 5

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S