Home » Gaming & Konsoller » Sådan ser den ud indeni: Nintendo Game Boy
Sådan ser den ud indeni: Nintendo Game Boy

Sådan ser den ud indeni: Nintendo Game Boy

Share

Da Nintendo Game Boy blev lanceret for over 30 år siden, var det starten på den mobile gamingbølge. Teknisk var den kompakte underholdningsmaskine noget af en præstation

Bagrund

Nintendo Game Boy blev oprindelig lanceret i 1989. Den var ikke den første håndholdte spilkonsol, men den gjorde fænomenet populært og kickstartede markedet for håndholdt gaming. Lad os se på det.

De vigtigste specifikationer
 • Sharp LR35902 4,19 MHz cpu
 • LSI Logic LH5264N4T 8 KB vram
 • 2,6” 160 x 144 LCD-skærm
 • Sharp IR3R40-forstærker
Centrale iagttagelser
 • Game Boy fik modelbetegnelsen DMG-01 (der står for Dot Matrix Game), og den kan køre på enten fire AA-batterier eller en strømadapter, som mange Game Boy-ejere i dag nok ikke kan finde længere. 
 • På trods af det ene modelnummer kom Game Boy i en håndfuld forskellige modeller i årenes løb, med små ændringer i kredsløbet. Telefonnummeret på kabinettets bagside går til Nintendos supportlinje, og du kan derfor stadig få hjælp til din retromaskine. 
 • Kabinettet bliver holdt sammen af seks Y1-skruer. Selv så langt tilbage som i 1989 mente Nintendo, at traditionelle skruer var for nemme for os hobbyreparatører. Heldigvis rummer vores Mako Driver-sæt den nødvendige bit. 
 • Nintendo var trods alt venlig nok til at lave et hak, så vi kan få skruetrækkeren ind i batteriholderen. Vi adskiller langsomt de to halvdele af den ydre skal og afdækker et båndkabel, der er i vejen. Heldigvis er dette båndkabel sværere at beskadige end dem, der sidder i nyere enheder.
 • Et fast greb om båndkablet er det, der står imellem komplet adskillelse af for- og bagdel. Når vi først er indenfor, drejer det hele sig om stjerneskruer #1 herfra og udad. Skærmens trykte kredsløb bliver holdt på plads af 10 af dem.
 • Ved hjælp af et af vores egne iFixit-åbningsredskaber begynder vi langsomt at lirke fra toppen, idet skærmen og kredsløbet er limet fast på kabinettet. LCD-skærmen er forbundet til kredsløbet med clips og et par skruer. Desværre er skærmens kabel loddet til kortet, og det samme gælder højttalerens to halvdele.
 • Kredsløbene inden i bagkabinettet er meget nemmere at fjerne: Der er kun fire skruer og ingen lim her! Hovedkortet, strømkortet og jackstikkortet hænger sammen, og de kommer ud på én gang. Ligesom med skærmen og højttalerledningerne er hovedtelefonstikket og de andre porte alle loddet på kortene. 
 • Det var det! Vi håber, at du nød denne lille tur ned ad memory lane. Og hvis du nu vil undskylde os, samler vi hele historien igen og hygger os med Super Mario Land 2.
 • Reparationsvenlighed: 3 ud af 10 (10 betyder nemmest at reparere). Game Boy bruger kun stjerneskruer inden i kabinettet, men selv Y1-skruerne udenpå er nemme at have med at gøre nu om dage. Vi fandt kun en lille smule (udskiftelig) lim indeni. Mange dele og kabler var loddet direkte på kortene, og det gør individuelle udskiftninger vanskelige. Loddeudstyr og erfaring er påkrævet ved de fleste komponentreparationer såsom hovedtelefonstikket, højttaleren og skærmen. Det er naturligvis nemt nok at udskifte AA-batterierne. 
I samarbejde med iFixit

Denne artikel er lavet i samarbejde med iFixit, en global sammenslutning af alt-muligmænd, der hjælper folk, så de kan få deres ting repareret i stedet for blot at smide dem ud, når de går i stykker. Læs videre på www.ifixit.com.

Se også:  Sådan ser den ud indeni: Controlleren PS5 DualSense

TAGS
dissektion
iFixit
Nintendo

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S