Home » AOD Pro » Sådan ser den digitale fremtid ud
Sådan ser den digitale fremtid ud

Sådan ser den digitale fremtid ud

Share

Ny Cisco-rapport forklarer, hvordan 5G og machine to machine-kommunikation vil blive de to mest markante signaturer i vores digitale fremtid

Hvordan ser den digitale verden ud for virksomheder og borgere i 2023? Det har Cisco givet et bud på i den nye ”Cisco Annual Internet Report for 2018 to 2023”. Det kan næppe komme som nogen overraskelse, at 5G, der netop i denne tid rulles ud på forsøgsbasis flere steder i landet, tegner sig som en af de helt store teknologi-boostere.

Således estimerer rapporten, at 11 procent af alle verdens mobilforbindelser vil have adgang til 5G i 2023 og dermed få adgang til en hastighed, der er 13 gange hurtigere end den gennemsnitlige mobilforbindelse målt ud fra dagens 4G-standard.

Maskinerne taler

Udbredelsen af den nye Wi-Fi 6-standard vil endvidere betyde, at i 2023 vil 11 procent af alle hotspots have Wi-Fi 6. Samtidig vil den gennemsnitlige bredbåndshastighed på globalt plan være 110,4 Mbps sammenlignet med 45,9 Mbps i 2018, mens den gennemsnitlige Wi-Fi-hastighed vil være 91,5 Mbps sammenlignet med 30,3 Mbps i 2018.

Se også:  Corona kan forsinke 5G i Danmark

Nok så interessant er det imidlertid også, at rapporten spår, at vi i 2023 vil have cirka 30 milliader kommunikationspunkter, og at halvdelen vil være machine to machine-baseret – altså kommunikationspunkter, der arbejder uden menneskelig indblanding.

Det viser med al tydelighed, at ud over 5G er Internet of Things en af tidens hotte teknologitrends. Det skyldes naturligvis samspillet med netop 5G. Nu er det ikke sådan, at hverken 2G, 3G eller 4G vil forsvinde. Tværtimod. I forbindelse med eksempelvis opsætningen af det nye 5G-sendeudstyr i Helsingør har TDC også fornyet 2G-, 3G- og 4G-grejet. Mens 4G blandt andet blev rullet ud som fundament for funktionaliteten i vores smartphones, vil fundamentet for 5G være et helt andet.

Se også:  Førerløs 5G-bus kører turister rundt

Det skal nemlig rulles ud som fundament for fremtidens højteknologiske samfundsmæssige infrastruktur, der vil byde på muligheder, vi ikke har set før. Her tænkes blandt andet på styring af selvkørende biler, og ifølge Ciscos analytikere er der ikke nogen tvivl om, at machine to machine-teknologier vil være det suverænt hurtigst voksende segment frem mod 2023. I dette vil netop de selvkørende biler være i front.

Robotter kommunikerer

Selvom antallet af smartphones fortsat vil vokse markant, vil det relativt set være denne maskinkommunikation, der får størst momentum. Det skyldes også, at den vil byde på en lang række helt nye muligheder, som ud over selvkørende biler blandt andet også kommer til at omfatte kommunikation mellem robotter i industrien og helt nye kommunikationsformer inden for sundhedsvæsenet, eksempelvis på hospitaler, samt inden for sikkerhed og overvågning.

TAGS
5G
Cisco
fremtid

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S