Home » Erhverv » Sådan sætter du mere skub i skyen
Sådan sætter du mere skub i skyen

Sådan sætter du mere skub i skyen

Share

I jagten på besparelser og højere produktivitet blander flere og flere virksomheder egne it-løsninger med it-services fra skyen. Her kommer River-bed med gode råd til at opnå højere hastigheder i cloud computing

Når organisationer lægger dele af deres it ud i skyen, så siger de farvel til besværet med selv at indkøbe, installere og opdatere. Til gengæld siger de goddag til nye udfordringer. For det første er det anseelige mængder af data, der skal flyttes fra det interne datacenter og over til cloud-leverandøren, før man overhovedet kan komme i gang, og det tager tid.

Den næste alvorlige hurdle, der følger med cloud-baseret it-service, er brugernes oplevelse af, hvor hurtigt it-systemet svarer. Brugere har vænnet sig til de hurtige svartider, der opnås, når programmerne ligger på computeren, og dokumenterne hentes i datacentret i kælderen.

[pt id=’2033990′ size=’large’ link=’file’]

 

Så når et dokument skal hentes ned fra cloud-leverandøren gennem en internetforbindelse, så vil brugerne opleve cloud-løsningen som et kæmpe tilbageskridt, fordi svartiderne bliver længere end før. At en cloud-baseret løsning som udgangspunkt er langsommere, end når hele it-systemet er in-house, er der ikke nogen tvivl om. Årsagen er latency, der opstår, når der skal oprettes forbindelse på tværs af internettets kludetæppe mellem hovedkontor og afdelingskontorer i andre verdensdele eller til cloud-leverandørens fjerntliggende datacenter.

Se også:  Menneskeligt set: Kryptiske valutaer

Bedre performance

Problemerne med latency kan løses ved hjælp af teknologier, der øger programmernes performance i skyen. Det kan eksempelvis være en boks, der tilsluttes på hovedkontoret og på eventuelle afdelingskontorer. Boksen sørger for deduplikering, dvs. at fjerne kopier af data. Det betyder, at identiske bidder af data kun bliver overført til cloud-serveren en enkelt gang, uanset hvor mange kopier det interne it-system har lagret.

Desuden komprimeres data før overførslen. Når data hentes ned til brugerne, så gemmes de downloadede data i cachehukommelsen. Hvis flere brugere åbner det samme dokument, så vil det kun være den første, der skal hente det helt ude fra cloud-serveren. De følgende brugere åbner dokumentet direkte fra cachehukommelsen på det interne netværk. Hvis en bruger redigerer i et allerede cached dokument, vil det blot være ændringerne, der bliver sendt ud over internettet til cloud-serveren.

[pt id=’2033991′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Kim Thostrup System Engineer i Riverbed Technology.”‘]

Kim Thostrup, System Engineer i Riverbed Technology.

”Dertil kommer løsninger til at route data hurtigere igennem nettet ved hjælp af særlige protokoller, der sørger for, at data finder vej igennem skyen via særligt hurtige knudepunkter.

Se også:  Cookiefri annoncegigant får ny europæisk chef

En boks som Riverbeds Application Performance Infrastructure speeder cloud-løsninger op, så de opleves ligeså hurtige, som hvis serverne var koblet på det interne datanetværk. Det øger brugernes tilfredshed samtidig med, at datasikkerhed og produktivitet i organisationen forbedres,” siger Systems Engineer i Riverbed Technology, Kim Thostrup.

Datatrafikken over internettet kan ifølge Riverbed reduceres ganske væsentligt. I et typisk eksempel med en cloud-baseret Exchange-server til mailhåndtering blev 92,5 procent af den lokale datatrafik reduceret med 97,4 procent, før den blev sendt ud over internettet.


TAGS
erhverv
sky

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S