Home » Styresystem » Sådan redder du en Windows-computer, der nægter at starte
Sådan redder du en Windows-computer, der nægter at starte

Sådan redder du en Windows-computer, der nægter at starte

Share
En enklere løsning

Når du har bootet til Lazesoft Recoverys desktop, skal du først kopiere eventuelle ubeskyttede data på dit drev til et backupdrev. Hvis du vil kopiere det over netværket, skal du først tildele netværksdrevet et bogstav: Klik “Start”, og vælg “Tilknyt netværksdrev”.

Angiv dets adresse (prøv dets ip-adresse i stedet for servernavnet, hvis du ikke kan få forbindelse), vælg et drevbogstav, og skriv om nødvendigt de krævede netværksoplysninger.

Lazesoft File Manager-ikonet på skrivebordet fører til et enkelt filværktøj til manuel kopiering af individuelle filer og mapper. Man kan også bruge værktøjet “Data Recovery”, som kan overføre regulære filer og gendanne slettede filer og filer fra mistede partitioner.

Vælg dit scanningsniveau (vælg “Fast”, hvis målet ikke er genoprettelse), vælg det drev, der rummer dine data, og klik “Start Search”. Efter en kort periode er du i stand til at søge på drevet efter filsti eller filtype, og så kan du vælge de filer, du vil gendanne, før du klikker på “Save Files” og vælger det drev og den mappe, hvortil de skal kopieres.

Hvis du ikke er sikker på, hvilke filer du muligvis mangler, tager du backup af hele drevet: Klik “Disk Image & Clone” efterfulgt af “Backup (Drive to Image)”. Vælg C-drevet, og klik “Next”. Lad “Full Backup” være aktiveret, og klik “Browse” for at vælge destination.

Klik “Start” for at tage backuppen. Hvis du i fremtiden får brug for at gendanne filer fra denne drevafbildning, installerer du Lazesoft på din pc og starter det derefter i Windows. Åbn “Disk Image & Clone”, og klik “Browse Drive Image File” under “Drive Image”.

Se også:  Flyt ind i en ny computer uden (ret meget) bøvl
Reparer din Windows-installation

Når dine backupper er på plads, åbner du Windows Recovery, vælger om nødvendigt din Windows-installation og klikker “OK”. Under “Overview” klikker du på funktionen “One Click Fix Crash Solution”. Klik “One Click Fix” for at starte guiden. Gennemgå resultaterne, og klik ”Finish”.

Hvis et one-click-fix ikke løser dit problem, skal du udforske fanen BootCrash. Her finder du en række individuelle redskaber fra MBR Repair til Missing Windows File Repair. Vælg et af dem, og hvis det matcher dine symptomer, klikker du på knappen og bruger det.

Hvis det ikke lykkes, kan fanen LoadingCrash tilbyde flere redskaber, herunder genveje til Windows-værktøjer som “Systemgendannelse” og “Systemfilkontrol” plus nogle af Lazesofts egne, for eksempel “Registry Recovery”.

Det sidstnævnte redskab vil forsøge at finde og reparere beskadigelse af Registreringsdatabasen. Nogle programmer kan kræve geninstallation, hvis det lykkes, og man bør derfor bruge det som en sidste udvej.

Windows-gendannelse hjælper med at finde de rigtige løsninger på dine symptomer. Hvis ét klik-muligheden ikke virker, kan du give dig tid til at udvælge hvert redskab og læse dets beskrivelse.

Her finder du en guide til de former for symptomer, som værktøjet kan kurere. Hvis du efter alt dette stadig ikke kan få Windows til at fungere, er tiden inde til at bide i det sure æble og overveje reparation eller geninstallation af Windows. Læs mere i boksen ovenover.

Gendannelsesdisk med et godt program

Lazesoft Recovery Suite har redskaber til at ordne stædige Windows-bootproblemer.

Windows’ indbyggede reparationsværktøjer har deres begrænsning. Hvis de svigter, kan du tilkalde forstærkning. Lazesoft Recovery Suite er derfor vores foretrukne valg, når det gælder om at håndtere stædige boot-problemer.

Se også:  Guide: Red de mistede filer

Den rummer ikke blot en lang række værktøjer til reparation; der er også redskaber til at gendanne data fra defekte (men læsbare) drev. Det er også muligt at tage en fejlsikker afbildning af en hel fejlbehæftet Windows-installation.

Det sikrer, at man ikke mister nogen filer, selv hvis man for alvor er nødt til at trække i nødbremsen. I den bedste af alle verdener har man en Lazesoft-gendannelsesdisk eller et USB-drev liggende parat, men hvis det ikke er tilfældet, skal man have adgang til en fungerende pc.

Gå til www.lazesoft.com, og klik ”Download”, idet du vælger den gratis Home Edition-udgave. Når den er blevet downloadet, installerer du programmet og klikker på funktionen “Burn CD/USB Disk”.

Hvis din arbejds-pc kører en anden version af Windows, vælger du den aktuelle version i rullemenuen, før du klikker ”Next”. Bemærk, at i skrivende stund understøtter version 4.5.1 af softwaren ikke eksplicit den seneste Windows-version.

Imidlertid var vi i stand til at installere, bygge og boote fra en disk ved hjælp af Windows 11. Man kan brænde den på en cd, kopiere den til et ledigt flashdrev (2 GB eller mere), eller man kan oprette en ISO-fil, som man siden kan føje til sin Ventoy-bootdisk.

Når den er oprettet, afprøver du mediet: Genstart pc’en med det i drevet. Tryk så på den tast, der fremkalder bootmenuen (typisk F11 eller F12).

Herfra vælger du dit USB-drev – UEFI, hvis du får mulighed for at vælge – og når Windows Boot Manager kommer frem, sørger du for, at “Lazesoft Live CD (EMS Enabled)” er markeret, før du trykker.

TAGS
Tips og tricks
Windows
Windows fejlmeddelelser

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S