Home » Sikkerhed » Sådan redder du din pc fra strømforsynings-detonation
Sådan redder du din pc fra strømforsynings-detonation

Sådan redder du din pc fra strømforsynings-detonation

Share

En billigere strømforsyning kan koste mere i det lange løb…

Du er måske fristet til at købe den billigste strømforsyning med det højeste wattforbrug, du kan finde, for at spare penge. En strømforsyning vil trods alt ikke gøre, at dine spil kører hurtigere, eller at dine film ser bedre ud, så hvorfor ulejlige sig med at punge mere ud end nødvendigt? Altså, tag det fra os: En dyrere strømforsyning kan snildt være den ekstra omkostning værd.

Jo varmere det bliver inde i en strømforsyning, jo mindre strøm er den i stand til at producere. Nogle producenter drager fordel af dette ved at sætte deres strømforsyninger til en meget lavere temperatur, end de nogen sinde vil se inde i en kasse.

For eksempel en enhed sat til 600W ved kølige 25º vil måske kun kunne præstere 450W ved de mere realistiske 40º til 50º. Oven i det skal du slå endnu 100W eller lignende af, hvis mærkningen repræsenterer en spidsbelastningsbedømmelse snarere end en vedvarende.

Der er endda flere måder at snyde på. Nogle producenter vil spare på strømforsyningens interne komponenter – en praksis der ofte associeres med enheder, der ikke vejer så meget.

Mens dette hjælper producenterne til at skære omkostningerne, vil du betale dyrt for det gennem spændingsudsving, som kan skade dine komponenter, forårsage periodiske genstart og føre til for tidlig harddisksvigt. Pludselig ligner tilbudsstrømforsyningen en vordende computerkatastrofe.

Alt det hjælper til at forklare, hvorfor en af de største nylige fremstød fra strømforsyningsfabrikanterne side har været at forøge deres strømforsyningers effektivitet.

Bagsiden ved dette er, at det betyder, at strømforsyninger er blevet dyrere end de plejede at være – men heldigvis at de også bruger mindre strøm. Hvis du tæller på ørerne, så tænk på det ekstra udlæg som en investering, der vil give lavere elregninger.

Hvordan spotter du så en god strømforsyning? Nøglen er at kigge efter 80 PLUS logoet. Denne ordning understøttes af et karaktergivningssystem, der belønner strømforsyninger, der er 80 procent effektive ved 20 procent, 50 procent og 100 procent belastning.

Der er Bronze, Sølv, Guld og Platin bedømmelser også til mere effektive strømforsyninger, som gives til de enheder, der opnår henholdsvis 81, 85, 88 og 91 procent effektivitet ved 100 procents effektivitet.

De mere effektive modeller har det med at være fokuseret mod servere, der altid er tændte, selvom vi forhåbentlig snart kan se den samme teknologi filtrere ned til mainstream markedet i den nærmeste fremtid.

[pt id=’2008696′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”For at afværge strømforsyningssvigt så sikr dig at det ikke er en billig model der kører for varmt.”‘]

For at afværge strømforsyningssvigt, så sikr dig, at det ikke er en billig model, der kører for varmt.

Viden er magt

Den sandsynligvis sværeste ting ved at købe en strømforsyning er at vide, hvor meget strøm du faktisk har brug for. Du kunne slavisk efterforske hver eneste komponent inde i din computer for at finde strømkravene, eller du kunne være smart. Hvis du foretrækker den sidste rute, så har du brug for the Extreme

Power Supply Calculator, som kan findes på nettet på www.extreme.outervision.com. Indtast ganske enkelt nogle detaljer om din maskine og tryk på ’Calculate’ knappen. Det resulterende tal vil måske slå dig som værende lidt lavt, så, for at være sikker, køb en forsyning som har lidt frihøjde.

Det centrale punkt i din strømforsyningsundersøgelse er at huske, at du ikke vil have, at din strømforsyning kører med en belastning på 100 procent. Du skal snarere sigte efter en spidsbelastning på 80 procent. Dette vil give dig en sikkerhedsmargin og tillade en beskeden fremtidig opgradering.

Mens vi er ved emnet strøm, så er det værd at nævne en uafbrudt strømforsyning (UPS). En UPS er en batteripakke til nødsituationer designet til at give din maskine strøm under strømsvigt, og således mindske risikoen for datatab eller korruption. Din maskines kraft dikterer typen af forsyning, du bør købe. Se APC’s UPS vælger (www.apcc.com/tools/ups_selector) for assistance.

Denne store granitklump af en strømforsyning var den første, som blev belønnet med 80 PLUS certificeringen for energieffektivitet, og i vores tests scorede UCP 900W stadig højt nok til at kunne få en Sølv-anerkendelse, hvis den blev testet i dag.

I stand til at levere 900W strøm skulle UCP 900W være nok for enhver nutidig maskine og for enhver fremtidig opgradering. Der er billigere strømforsyninger i CoolerMasters UCP udvalg, men vi anbefaler denne. Alternativerne er måske
billigere, men denne enhed pakker sindsro i spandevis.

I vore tests var denne strømforsyning imponerende. Under 100 procent belastning, klarede CoolerMaster’en 87 procents effektivitet, stigende til 89 procent under en 50 procent belastning. Disse er stærke resultater, der hjælper til at forklare den relativt lave 28º driftstemperatur.

Dommen:
»Denne strømforsyning imponerede os. 87 procent effektivitet ved 100 procent belastning er ret flot.«

**** (4 stjerner ud af 5)

Pris 1.147 kroner

www.coolermaster.com

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Tip

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Fakta

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
computerkatastrofer
Guide
PSU
Strømforsyning
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S