Home » Smart hjem » Sådan sparer du stort på strømmen med Philips Hue-pærer
Sådan sparer du stort på strømmen med Philips Hue-pærer

Sådan sparer du stort på strømmen med Philips Hue-pærer

Share

Har du Philips Hue pærer, så læs her, hvor meget strøm du kan spare blot ved at dæmpe lyset lidt eller skifte farve

Da belysning står for cirka 9 % af en gennemsnitlig husholdnings elforbrug, er det vigtigt at spare strøm på belysningen. Overgangen fra ældre konventionel belysning til smart LED-belysning sparer op til 85% strøm. Men man kan opnå yderligere energibesparelser med dit Philips Hue system. Automatiseringer og sensorer kan hjælpe med kun at lyse områder af hjemmet op, når der er behov for det, samtidig med at man med fordel kan vælge indstillinger, der øger energibesparelsen.

Philips Hue scener

De forskellige Philips Hue scener er ikke bare gode til at skabe en særlig stemning i et rum eller en zone, samtidig med at de er energibesparende. De fem mest populære lysscener (Solnedgang på savannen, Tropisk tusmørke, Arktisk nordlys, Blomsterflor og Soho) reducerer en pæres energiforbrug med over 70 %.1  For eksempel kan du reducere den mængde strøm en pære bruger med 82 % ved at bruge scenen Tropisk tusmørke. De mest energibesparende scener er Galaxy, Blodmåne og Begyndelser, som hver især reducerer energiforbruget med 88 %.1  Tokyo og Motown kommer på andenpladsen med 87 %.1  Man kan altså med fordel vælge en af disse scener og skabe en unik stemning og samtidig spare strøm.

Se også:  Philips Hue Inara [TEST]: Retrohygge i haven

Dæmpning af Philips Hue pærer

At dæmpe lyset med dine Philips Hue lyspærer er en god måde at skabe en hyggelig stemning på, samtidig med at det sparer markant på strømmen. Ved at dæmpe pæren til 70 % af dens maksimale lysstyrke, bruger den 51 % mindre strøm . Ved at dæmpe lyset endnu mere f.eks. til 50 %, sparer det op til 75 % af energiforbruget. Ved at dæmpe lyset med Philips Hue kan du altså nyde stemningsfuld belysning samtidig med at du reducerer dit energiforbrug.

Vælg farvet lys i stedet for hvidt

Med de farvede pærer fra Philips Hue kan man vælge mellem 16 millioner farver. Eftersom hvidt lys bruger mere strøm end farvet lys, er det nemt at spare strøm ved at indstille Philips Hue til at lyse i farver i stedet for hvidt. Den mest energibesparende farve er blå – ved at indstille en farvet pære til blåt lys bruger den op til 79 % mindre strøm sammenlignet med hvidt lys. Men hvad med andre farver? Rødt lys bruger 72 % mindre strøm sammenlignet med hvidt lys, efterfulgt af grønt lys og magenta (der bruger henholdsvis 68 % og 61 % mindre strøm). Ved at indstille lyset til cyan eller gul, kan du reducere energiforbruget med henholdsvis 59 % og 54 %.

Se også:  Lav dit værelse om til et levende computerspil


TAGS
Philips Hue
smart lys

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S