Home » Internet » Guide: Sådan graver du efter Bitcoins
Guide: Sådan graver du efter Bitcoins

Guide: Sådan graver du efter Bitcoins

Share
05 Organiser mindedriften

Du skal fortælle din pulje, hvortil og hvornår dine udvundne midler skal sendes. På Slush Pools hjemmeside skal du klikke på ”Settings” øverst til højre og derefter på ”Bitcoin” til venstre. Vælg ”Payouts”, og klik derefter på knappen ”New Wallet”. Indsæt din offentlige
adresse for Bitcoin-udbetalinger her. Bruger du en ”papir”-tegnebog, skal det tydeligt markeres. I Electrum kan du se din nuværende modtageradresse ved at klikke på fanen ”Receive”. Klik på ”Submit”, når du er færdig.

Nogle arbejdere giver dig mulighed for at væl-ge en udbetalingsgrænse, før puljen sender pen-ge til din tegnebog. Det er vigtigt, da det er risikabelt at efterlade store mængder BTC i en online-tegnebog, men omvendt er gebyret for transaktioner på tværs af netværket høje, så du kommer til at betale meget for mange små betalinger.

06 Puljesikkerhed

Mining-puljer er populære mål for hackere. Du øger sikkerheden ved at tjekke, om din pool bruger SSL. Det betyder, at din forbindelse er sikker. I de fleste browsere vises det som et hængelåsikon (i adresselinjen).

Visse puljer, for eksempel Slush Pool, giver dig også mulighed for at sikre adgangen til din konto ved hjælp af to-faktor-autentificering. Dermed får du et sikkerhedstrin mere og endnu en forhindring for hackerne. Vil du gøre brug af det ekstra trin, skal du have fat i en mobil enhed og en app som Google.

07 Software til Bitcoin-minedrift

Du skal nu have fat i et minedriftsprogram til din pc. Vi anbefaler GUIMiner, som for begynderen har en nem brugerflade. Programmet downloades som et selvudpakkende arkiv og kører direkte fra mappen, som det er udpakket i.

08 Konfigurer dit minedriftsprogram

Start det valgte minedrifts-program GUIMiner, og vælg derefter ”Slush’s pool” fra Server-menuen. Indtast navnet på arbejderen, som blev oprettet, dengang du registrerede din konto.

Se også:  Samsung-brugere får en gratis tegnebog til kryptovaluta

Navnet skrives som ”[brugernavn].worker1”. Indtast nu adgangskoden til arbejderen. Vælg dit grafikkort fra menuen ”Device”, og klik derefter på knappen ”Start mining” for at komme i gang med minearbejdet.

09 Se hvad du har fået

GUIMiner kommunikerer nu med serverne for at få andele, din maskine kan arbejde med. Du ser din hashrate nederst til højre og den aktuelle tilstand af dit arbejde i bundlinjen.

Du kan også se konsollen (nyttigt ved forbindelsesproble-mer) eller en oversigtsside (ved flere kort) via menuen ”Vis”.

10 Tid til optimering

Kører du med en compu-ter, som er designet til minedrift, fremfor specialiseret hardware, findes der et par juste-ringer, som skruer effektiviteten i vejret. Lav en hurtig søgning for de anbefalede justeringer for dit grafikkort på https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison.

11 Dataudvinding

Under kolonnen ”Notes” finder du de ”switches”, der presser dit grafikkort lidt hårdere, så de bliver endnu bedre til Bitcoin-minedrift.

De vigtigste er dem, der vedrører arbejdsbyrden (-w) og brugen af vektorer (-v). Indtast disse værdier i ved ”Ekstra Flags” i GUIMiner, stop udvindingen og genstart.

12 Fintuning

Ydeevnen i din maski-ne har nu fået et godt boost, men for at få mest muligt ud af dit kort skal du ind og overclocke. Vi anbefaler EVGAs Precision X-værktøj, selvom du kan komme langt ved hjælp af de overclocking-værktøjer, der er en del af AMD’s Catalyst-drivere.

13 Slå varmen ned

Uanset om du bruger en specialiseret ASIC Miner eller eget ”rig”, bliver enheden meget varm under arbejdet med at udvinde BTC. Sørg for at placere din hardware et sted med god ventilation, så varmen nemt forsvinder. Jo køligere din maskine er, desto mere effektivt vil den fungere.

Se også:  Sådan virker virtuelle valutaer

Tænk også over omkostningerne ved aircondition og/eller en varmepumpe, så du er sikker på, at du stadig kører en rentabel virksomhed.

Er det midt om vinteren, kan du kopiere smarte minefolk i Sibirien og som dem bruge den overskydende varme til en ”data-ovn”, som opvarmer dit hjem.

14 Gør minedriften rentabel

Den bedste indtjening opnås af datacentre placeret på steder, hvor energi er billig, såsom Kina. Som hobby-udvinder kan du maksimere din fortjeneste ved at følge deres eksempel. Brug en ASIC-enhed, og hold strømomkostningerne nede.’

Du øger effektiviteten af din opsætning ved hjælp af en effektiv pc-strømforsyning (PSU). Find hjælp i sektionen i forummet Bitcoin Talk.

En alternativ måde er at få installeret vedvarende energi til at drive din minedrift-maskine. Det kan for eksempel ske ved at installere solpaneler på din ejendom.

Hvis du gør det, så husk, at den annoncerede effekt ofte er den optimale effekt, som du får under ideelle forhold. Solpaneler i særdeleshed påvirkes ikke kun af mængden af sollys, de modtager, men også af overfladen, den vinkel, de er placeret i, og den retning de står vendt imod. Tal med en kvalificeret installatør, forklar dine behov fuldt ud, og få det gjort ordentligt.

Overvej en strømovervågningsenhed til at måle energiforbruget i kWh (kilowatttimer). Disse er meget billige og kan købes i stort set alle hardwarebutikker. Husk, at belønningen for at udvinde Bitcoins halveres for hver 210.000 blokke.

Du kan finde en mere detaljeret forklaring på Bitcoin Wiki, men i bund og grund betyder det, at minedrift bliver mindre rentabel over tid, medmindre du kan øge din hash rate. Eller, at kursen på Bitcoin stiger.

TAGS
Bitcoin
virtuel valuta

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S