Home » Foto » Sådan gør du mange fotos mindre med et gratis program
Sådan gør du mange fotos mindre med et gratis program

Sådan gør du mange fotos mindre med et gratis program

Share

Hvordan reducerer man størrelsen af mange fotos på én gang – og sparer plads på harddisken? Det får du svaret på her, hvor vi trin for trin viser, hvordan du gør i Windows 10

Moderne kameraer og mobiltelefoner tager store billeder. Måske er de på 10 MB eller mere, og så fylder de rigeligt op på harddisken. Hvis du slet ikke har brug for så store billeder, kan du reducere størrelsen af mange billeder på én gang ved hjælp af programmet Image Resizer for Windows 10.

Programmet kan også bruges, hvis du ønsker at billeder skal have eksempelvis en bestemt pixel-bredde, så de nemt kan lægges ind på en hjemmeside.

Se også:  Manipulation af fotos – historien og de bedste programmer

Image Resizer for Windows 10 hentes gratis i Microsoft Store og kan bruges, uden at du skal betale. I den gratis version kan du kun ændre størrelsen på ét billede ad gangen. Hvis du ønsker at ændre størrelsen af mange billeder på én gang – og dermed spare en masse tid – skal du betale et mindre beløb. Betalingen kan ikke ske, før du første gang benytter denne batch-funktion – med et såkaldt ”apptilkøb” – hvilket mange nok finde lidt besynderligt, men det tillades altså i Microsoft Store.

Her viser vi trin for trin, hvordan du får fat i Image Resizer for Windows 10 og reducerer billeders størrelse.

Se også:  4 fantastiske gratis-programmer

 

1 Hent Image Resizer Programmet findes i Microsoft Store. Søg på Microsoft Store i Windows 10, hent og installer programmet. Søg på ”Image Resizer” i Store for at finde programmet, og klik på ”Få”, hvilket henter programmet ned i din computer. Klik på ”Installer”, og vent, mens programmet installeres.

1 Hent Image Resizer
Programmet findes i Microsoft Store. Søg på Microsoft Store i Windows 10, hent og installer programmet. Søg på ”Image Resizer” i Store for at finde programmet, og klik på ”Få”, hvilket henter programmet ned i din computer. Klik på ”Installer”, og vent, mens programmet installeres.

 

2 Vælg format og størrelse Når du åbner programmet, ser du to mulighed i venstre rude, nemlig ”Resizer” og ”Multiple Image”. I ”Resizer” vises programvinduet ”Billedformatering”. Her vælger du den størrelse, dine fotos skal have. Du kan låse formatet, så fotos ikke bliver forskellige.

2 Vælg format og størrelse
Når du åbner programmet, ser du to mulighed i venstre rude, nemlig ”Resizer” og ”Multiple Image”. I ”Resizer” vises programvinduet ”Billedformatering”. Her vælger du den størrelse, dine fotos skal have. Du kan låse formatet, så fotos ikke bliver forskellige.

 

3 Vælg dine fotos Klik på ”Multiple Images” i venstre rude for at vælge fotos til minimering. Klik på den grå knap med et stort plus og teksten ”Add ImageFiles …”. Find i Stifinder mappen med de relevante fotos, markér dem, og klik på ”Åbn” for at åbne dem i Image Resizer.

3 Vælg dine fotos
Klik på ”Multiple Images” i venstre rude for at vælge fotos til minimering. Klik på den grå knap med et stort plus og teksten ”Add ImageFiles …”. Find i Stifinder mappen med de relevante fotos, markér dem, og klik på ”Åbn” for at åbne dem i Image Resizer.

 

4 Beskær udvalgte fotos Sæt flueben ved fotos, der skal behandles. I højre side vælger du, hvordan reduceringen skal foregå. En nem løsning er at vælge procent. Klik på tandhjulet for at vælge format (filtype). Vælg mappedestination i programvinduets bund, og klik på ”Start” for at gøre billederne mindre.

4 Reducer størrelsen
Sæt flueben ved fotos, der skal behandles. I højre side vælger du, hvordan reduceringen skal foregå. En nem løsning er at vælge procent. Klik på tandhjulet for at vælge format (filtype). Vælg mappedestination i programvinduets bund, og klik på ”Start” for at gøre billederne mindre.


TAGS
Batchprogram
Billedredigering
foto

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S