Sådan gør du dit password svært at hacke

Sådan gør du dit password svært at hacke

Share

Hele 57 millioner, som er langt størstedelen af de hackede e-mailkonti, tilhører den russiske mail-tjeneste Mail.ru, imens Yahoo kommer på en andenplads med omkring 40 millioner hackede konti. 33 millioner er Hotmail-konti imens omkring 24 millioner er Gmails.
Også et stort antal tyske og kinesiske e-mailkonti er blevet ramt. Det oplyser Reuters.

Det er sikkerhedsfirmaet Hold Security, der har opdaget det enorme tyveri af e-mailkonti. Sikkerhedsfirmaet fik oplysninger om tyveriet via et diskussionsforum, hvor en ung russisk hacker pralede af de stjålne e-mailkonti.

Flere millioner brugernavne og adgangskoder kan nu være frit tilgængelige på nettet, og derfor er det en god idé at skifte password, hvis man anvender en af ovenstående e-mail-tjenester.
– For at være på den sikre side er det en god idé at ændre passwordet til sin e-mail, hvis man har en Gmail, Hotmail eller en Yahoo mail. Find på et password, der er svært at hacke, og som kun du kender til. Hvis passwordet til din e-mail bruges til flere forskellige tjenester, så husk at det skal ændres alle steder, men til forskellige passwords, siger IT-Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com.

Se også:  Har du taget stilling til sikkerheden på din mobil? Få gode råd her

Mange bruger de samme passwords til flere forskellige tjenester, hvilket gør det nemmere for hackere at få adgang til folks private informationer.

Del denne