Home » Stationær computer » Computeren som vpn-server
Computeren som vpn-server

Computeren som vpn-server

Share

Enhver Windows-computer kan omdannes til din helt egen vpn-server, uden at du skal installere ekstra software

Ved hjælp af vpn – eller Virtual Private Network – kan du oprette fjernforbindelse til et privat netværk fra et usikkert, offentligt netværk. Der skabes sikre, virtuelle ”tunneller”. Vpn anvendes af virksomheder, som lader medarbejderne oprette forbindelse til kontorets netværk hjemmefra, men vpn er også interessant for almindelige brugere.

Du kan bruge vpn til at få adgang til din computer hjemme. Opsæt-ningen kan kræve nogle færdig-heder som systemadministrator og gode netværksværktøjer, men Windows 7 har alt, hvad du behøver. For eksempel opsætning og konfiguration samt redskaberne til at oprette en forbindelse som klient. Processen kræver, at du har nogen viden om din netværksinfrastruktur derhjemme. Her gennemgår vi processen.

Vi starter med at opsætte maskinen, som vi vil have fjernadgang til. Maskinen er engelsksproget. Først må vi oprette en ny indgående forbindelse. Klik på ”Start” og skriv ”View network connections” i søgefeltet. Klik på den første mulighed. Tryk på ”Alt” -tasten, åbn menuen “Filer” og vælg ”New Incoming Connection”.

[pt id=’2027026′ size=’large’ link=’file’]

 

Du ser en liste over alle brugere på maskinen. Vælg den brugerkonto, som skal have tilladelse til at forbinde til og fra en fjerncomputer. Da eksisterende brugerkonti kan have administratorrettigheder, skal du oprette en ny bruger med begrænsede rettigheder. Klik på ”Add Someone” og angiv kontooplysninger for den nye bruger.

[pt id=’2027027′ size=’large’ link=’file’]

 

Klik på ”Next” efter tilføjelsen af en bruger. Vælg ”Through the internet” i feltet, der definerer, hvordan folk opretter forbindelse til maskinen. Herefter vises en liste over de netværkstjenester, som bliver aktive for eksterne brugere. Du kan bruge standardindstillingerne eller fjerne adgange såsom ”File and printer sharing”.

[pt id=’2027028′ size=’large’ link=’file’]

 

For at tillade vpn-forbindelser, skal du tjekke din router og Windows firewall. Du skal kende de private og de offentlige ip-adresserWindowsvpnserveren. Klik på ”Start” og skriv ”cmd”. I næste vindue skriver du ”ipconfig”. Ip-adressen står i linjen, som begynder med IP v4 Address. Find serverens offentlige ip på www.myip.dk.

[pt id=’2027029′ size=’large’ link=’file’]

 

Konfigurer din firewall, så den ikke blokerer din vpn. Klik på Start > Kontrolpanel, og skriv ”firewall” i søgefeltet. Klik på ”Windows Firewall” og derefter på ”Advanced settings” i venstre rude. Du kan blive bedt om din administratoradgangskode, før Windows Firewall starter med de ændrede sikkerhedsindstillinger.

[pt id=’2027030′ size=’large’ link=’file’]

 

I guidens dialogboks tilføjer du en ny regel for at tillade trafik på vpn-port 1723. I venstre rude klikker du på ”Indbound rules” og i højre rude på ”New Rule”. Skift knappen i venstre side af guidens skærmbillede. Aktiver TCP og indtast vpn-portnummeret i feltet. Brug standardindstillingerne for resten af guiden.

Se også:  Nu kan du omdanne din iPad til en Windows-maskine
[pt id=’2027031′ size=’large’ link=’file’]

 

Routeren indstilles, så der videresendes forbindelser fra internettet til serveren. Instruktionerne til dette trin afhænger af din router. Tjek www.portforward.com for router-specifikke oplysninger. Du skal vide to ting: vpn-portnummeret (1723) og den private ip-adresse på den server, som du fandt i trin fire. Serveren er nu sat op!

[pt id=’2027032′ size=’large’ link=’file’]

 

Når du vil oprette fjernforbindelse til vpnserveren, skal du oprette en ny forbindelse på klientmaskinen. Gå til “Start” og skriv ”vpn” i søgefeltet. Vælg den første mulighed, der dukker op. I dialogboksen indtastes den offentlige ip-adresse på vpn-serveren og giv den et navn. Glem ikke at sætte kryds ud for ”Dont’ connect now”.

[pt id=’2027033′ size=’large’ link=’file’]

 

Du bliver nu bedt om informationerne på den vpn-bruger, du oprettede i trin to. Den nye vpn-forbindelse bliver opført ved siden af de almindelige forbindelser i vinduet for netværksforbindelser. Højreklik på denne forbindelse og vælg ”Properties”. Skift til fanen Security, vælg PPTP i øverste rullemenu, og klik på ”OK”.

[pt id=’2027034′ size=’large’ link=’file’]

 

Dobbeltklik på den nye forbindelse, indtast din adgangskode og klik på ”Connect”. Du er nu tilsluttet den eksterne vpn-server. På serveren kan du se antallet af tilsluttede brugere i vinduet ”Network connection”. Hvis du vil deaktivere vpn-adgangen, skal du blot højreklikke på ”Incoming connection” og vælge ”Delete”.

[pt id=’2027035′ size=’large’ link=’file’]

 

Ip-addresse
Et tal, som iden- tificerer en enhed i et netværk.

Se også:  Windows 11 er frigivet: En ny epoke for din pc

Port
En kommunika-tionskanal for netværksenheder med en bestemt ip-addresse.

PPTP
En metode til at implementere vpn-kanaler. Betyder Point-to-Point Tunnelling Protocol.


TAGS
Guide
ip-adresser
server
Tips og trick
VPN
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S