Sådan finder du en kvalitetshøjttaler

Sådan finder du en kvalitetshøjttaler

Share

Uanset om højttalere er store eller små, trådløse eller kablede, så er der nogle grundregler, som du kan bruge til at finde den bedst mulige kvalitet for pengene. Her er en miniguide til højttalere med lyd i High Fidelity-klassen

Vægten betyder noget
En let højttaler er nem at flytte. Men så kan man heller ikke sige meget mere pænt om den. Når det handler om højttalere, så er tyngde alt andet lige et plus. Tunge højttalere har kraftige højttalerenheder, et solidt og velafstivet kabinet, og der er brugt kvalitetskomponenter i elektronikken. Så løft og mærk kvaliteten.

Tjek kabinettets kvalitet
Gode højttalere har et kraftigt, stift og lyddødt kabinet. Uden at være ingeniør kan du basis-teste kabinettet ved at banke på det med knoerne. Lyden fra kabinettet skal være dump – jo mindre det siger des bedre – og det skal føles næsten, som om kabinettet slår tilbage.

Se også:  Man får hvad man betaler for - også i IT

Runde former
De fleste højttalere er firkantede. Men du skal ikke negligere højttalere med mere runde former, for de kan være fremmende for god lyd. Derved elimineres nemlig de skadelige, såkaldt stående lydbølger inde i kabinettet. Det bløde design kan også medvirke til en stærkere, mere holdbar konstruktion.

Del denne