Home » Internet » Sådan får du hurtigere internet
Sådan får du hurtigere internet

Sådan får du hurtigere internet

Share

Vi vil alle sammen gerne nyde godt af den internethastighed, vi betaler for. Per Sterner, der er nordisk chef for it-virksomheden Akamai, giver her syv gode råd til, hvordan du sikrer, at dit internet kører så hurtigt som muligt

Du har købt den største og dyreste bredbåndspakke, men alligevel halter internettet bagefter, når du streamer film, læser nyheder og spiller spil online. Heldigvis er der faktisk noget, du kan gøre for at internettet kører så hurtigt som muligt.

”Oplever man langsomt internet, ligger ansvaret ikke nødvendigvis hos internetudbyderen. Det kan også skyldes en række andre ting i husstanden, som man faktisk selv kan gøre noget ved,” siger Per Sterner, der er nordisk chef for it-virksomheden Akamai.

Han tilføjer: ”Grænserne for internethastigheder bliver hele tiden rykket. Ifølge vores nyeste State of the Internet-rapport er den gennemsnitlige bredbåndshastighed i Danmark steget med 29 pct. siden sidste år, og Danmark ligger nu i top 10 over lande med de hurtigste internetforbindelser.”

Se også:  Så nemt kan du hackes på sommerferien

Per Sterner giver her syv gode råd til, hvordan man får de sidste dråber ud af sit bredbåndsabonnement.

Her er syv råd til, hvordan du får mest muligt ud af dit bredbåndsabonnement.

1. Lav en fartmåling

Første skridt er at kende den reelle internethastighed. Der er mange sider på internettet, hvor du kan måle din internethastighed, fx Speedtest. Hvis hastigheden er meget lavere end den hastighed, du har betalt for, bør du kontakte din internetudbyder.

2. Find den optimale placering af din router

Mange tror fejlagtigt, at så længe routeren er i huset, er der ingen problemer. Sandheden er dog, at både distance og blokeringer i form af vægge, møbler og døre har en stor indvirkning på din internethastighed. Som udgangspunkt er det godt at finde et centralt sted i huset, hvor routeren kan stå højt hævet over gulvet.

3. Sluk for apps på din smartphone

Selvom man ikke har sine mobile apps åbne, så kan de stadig køre i baggrunden. Udover at trække på batteriet, trækker de også på bredbåndshastigheden, hvis man er koblet på sit Wi-Fi derhjemme. Husk derfor altid at lukke dine apps, når du ikke bruger dem.

Se også:  Tenda Nova MW3/MW6 [TEST]: Mesh-system til under en tusse
4. Tjek, hvilke programmer, der starter på din computer

Når du installerer nye programmer på din computer, er langt størstedelen af dem indstillet til at starte op, når du tænder computeren. Det kan have indvirkning på din internethastighed, når et hav af programmer kører i baggrunden og trækker på båndbredden. På din computer kan du ændre i indstillingerne for, hvilke programmer, der skal starte, når du tænder computeren.

5. Opgradér din router

Dit dyre bredbåndsabonnement er ikke meget værd, hvis du ikke har en router, der kan transmittere dit signal optimalt. Undersøg, om der er kommet nye routere fra samme producent, og prøv eventuelt at ringe til din udbyder. Mange udbydere giver gratis opgraderinger af routere for at holde fast i kunderne.

TAGS
netværk
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S