Home » AOD Pro » Sådan får du god lyd til videomøderne
Sådan får du god lyd til videomøderne

Sådan får du god lyd til videomøderne

Share

Videoopkald er en af de primære kommunikationsformer for de mange, der arbejder hjemmefra. Her er ordentligt udstyr og krystalklar lyd vigtigt. Faktisk er dårlig lydkvalitet under et konferenceopkald ligesom en e-mail fuld af slåfejl og dårlig grammatik – uklar og uprofessionel. Her er en række gode råd til at få tjek på lyden …

God lyd giver et mere professionelt indtryk

Indbyggede mikrofoner til bærbare computere er praktiske til hurtige chats med venner og familie, men de er ikke designet til professionelle opkald. Eftersom de er indbygget i nærheden af tastaturet, får mikrofoner i bærbare computere stemmen til at lyde fjern og hul, og optager ofte overdreven baggrundsstøj – især tastelyde.

Eksterne mikrofoner er specialdesignede til at opfange klare vokaler og kan nemt flyttes så man får den rette position til optimal lydkvalitet. De fleste mikrofoner bruger noice-cancelingteknologi til at eliminere baggrundsstøj. Husk:

Se også:  Microsoft: Derfor bliver Teams opdateret med nyt design

• Brug en ekstern mikrofon af god kvalitet
• Brug hovedtelefoner for at forhindre ekko eller feedback
• Placer mikrofonen korrekt
• Indstil mikrofonen rigtigt
• Find et roligt og uforstyrret sted at holde mødet

Hvilken type mikrofon skal man vælge?

Når man vælger en mikrofon til telefonmøder, er der tre grundlæggende muligheder: USB-, XLR- og Bluetooth-headset.

• USB-mikrofoner som Blue Yeti Nano, Yeti X eller Blue Snowball er meget nemme at sætte op. De skal bare sættes i computerens USB-port, så tilsluttes konferenceopkaldssoftwaren automatisk. De fleste USB-mikrofoner har justerbare stationære stativer, der gør det nemt at finde en god mikrofonplacering. Da de ikke kræver yderligere udstyr, har USB-mikrofoner tit kontrolknapper og hovedtelefonudgange direkte på selve mikrofonen. Det gør dem i øvrigt også ideelle for medarbejdere, der arbejder på farten.

Se også:  Maskinoversættelse på vej til Zoom – ikke kun på engelsk

• XLR-mikrofoner som Blue Blackout Spark SL og Blue Ember kan kobles sammen med professionelt lydudstyr som fx mixere, hvilket gør dem til et godt valg til hjemmekontoret for fagfolk med audio-relaterede fokusområder såsom musik, podcasting, streaming eller YouTube-videoer. XLR-mikrofoner kræver dog lidt mere udstyr. Da der ikke er noget USB-kabel, skal XLR-mikrofoner have en lydgrænseflade for at oprette forbindelse til computeren.

• Bluetooth-headsets er det mest mobile mikrofonvalg, og er derfor velegnet til dem, der kan lide at multitaske. Med et Bluetooth-headset kan man fx nemt hoppe på et opkald mens man pendler. Og da headsets omfatter både en mikrofon og mindst én øretelefon, behøver man ikke at købe ekstra udstyr.

Læs vores store test af hovedtelefoner her:

Hovedtelefoner [STORTEST]: 22 nye hovedtelefoner i kæmpetest

TAGS
Blue
mikrofon
videomøde

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S