Home » Byg selv » Sådan delidder man sin processor – men hvorfor?
Sådan delidder man sin processor – men hvorfor?

Sådan delidder man sin processor – men hvorfor?

Share

Hvis du selv bygger dine pc’er og har mod på udskifte varmepastaen på processoren, kan du opnå betydelig højere hastighed. Her er fremgangsmåden

 Delidding er en hårrejsende procedure, der som regel er forbeholdt de virkelige ydelsesnørder. Man skiller den integrerede varmespreder (IHS) fra toppen af en processor for at erstatte den standardvarmepasta, som producenten har brugt, med noget lidt bedre – som regel flydende metal eller en bedre varmepasta. Engang var denne omhyggelige proces næppe ind-
satsen værd. Men moderne processorer bliver meget varme. Det er ikke ualmindeligt at se en Intel Core i7-8700K toppe ved 75 grader under belastning uanset overclocking. Især hvis du overclocker dem, er der nu virkelig noget ekstra ydelse at hente ved at forbedre afkølingen. Her viser vi, hvordan du gør.

Det skal du bruge:

  • Processor
  • Delidding-redskab 
  • Delid Die Mate 2 til 290 kroner
  • Flydende Metal eller varmepasta 
  • Thermal Grizzly Conductonaut til 350 kroner 
  • eller Noctuas NT-H1 til 
  • 90 kroner + værktøj 
1 Vælg din processor

Vi lægger ud med en af Intels 1151 Coffee Lake-processorer. Vores demonstrationschip er Intel Core i3-8350K. Det er en ret gedigen processor, der ikke adskiller sig meget fra de gamle i5’er hos Kaby Lake og tidligere. Til trods for at den hverken har turbo eller Hyper-Threading, er den en ret sund gamingprocessor eller overclockingchip til den sparsommelige selvbygger.

Se også:  Intel-boss: Mangel på chips helt ind i 2023

>> I denne guide viser vi, hvordan man erstatter varmepastaen mellem chippen og IHS’en med noget af Noctuas NT-H1 TIM. Den pasta, Intel bruger, er typisk af ringe kvalitet, og med denne udskiftning kan man forvente forbedringer i temperaturen på mellem 3 og 5 grader, afhængigt af overclock og belastning.

>> Flydende metal er langt det bedste valg (det vender vi tilbage til), men det indebærer en ekstra risikofaktor, fordi det er ledende, og derfor kan klatter på siden af kredsløbet forårsage uoprettelig skade på processoren. 

>> Man kan ved hjælp af flydende metal effektivt reducere temperaturerne med mellem 8 og 15 grader, igen afhængigt af clockfrekvens og belastning. Lad os komme i gang.

Se også:  Vanvittig ydelse: Ny Intel-processor rammer 7,45 GHz
2 Udpakning af Delid Die Mate 2

Først skiller du Delid Die Mate 2-deliddingredskabet [Billede] ad. I pakken finder du en lille cpu-holder, en skydeblok, der passer til den og sidder ved siden af IHS’en, en unbrakoskrue, en pakning til den skrue, en unbrakonøgle og en skruetvinge.

>> Skil alt dette ad, og sæt dig godt ind i, hvordan det fungerer. Dernæst skal du simpelthen putte processoren ind i enheden. Det gør du ved at line den gyldne trekant på cpu’ens nederste venstre hjørne op med trekantmakeringen på deliddingredskabet – omtrent som når man installerer en processor i en cpu-sokkel.

TAGS
byg selv
byg selv-computer
delidder
processor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S