Sådan bygger du din egen PC

Sådan bygger du din egen PC

Share

At bygge sin egen pc er en stor del af glæden ved pc-gaming. Vi leder dig trin for trin gennem processen

1 Forbered kabinettet
Lad os gå i gang. Tag først begge sidepaneler af kabinettet. Du skal have adgang til begge sider, så du kan montere hardware, styre kabler og sørge for, at det er nemt at komme ind. Der kan hurtigt blive trængsel.

Flyt eventuelle kabler i kabinettet til siden. Dem vender vi tilbage til.

2 Nu til bundkortet
Der bør følge separationsskruer med dit kabinet, som det ses her (somme tider er de gyldne og ikke sorte). De forhindrer, at bundkortet kommer i direkte kontakt med kabinettets bagside, for det kan forårsage kortslutning. Find hullerne på bundkortet; her skal skruerne nemlig sidde. Det kan variere fra model til model. Skru dem fast.

Se også:  Guide: Kom i dybden med Windows 10

AOD04_byg_en_pc02

Tag i/o-skoldet (input/output) og lad det flugte med rammen inden i kabinettet. Denne tynde plade beskytter mod støv og sikrer, at du får bedre styr på på din luft-cirkulation. Sørg for, at skjoldet vender den rigtige vej, før du sætter det i bundkortet. Skub ind, og pas på ikke at trykke for hårdt i midten (men du skal måske trykke meget hårdt på kanterne). Der burde fra hver side komme et tilfredsstillende klik, som fortæller dig, at skjoldet sidder, som det skal. 

AOD04_byg_en_pc03

3 Monter bundkortet  
Når du er færdig med kabinettet, er tiden inde til at montere bundkortet. Dette kabinet har en praktisk funktion, der automatisk centrerer bundkortet. Det gælder ikke for alle kabinetter. Når du anbringer det – forsigtigt – kan der forekomme en vis modstand mod i/o-skjoldet. Det er normalt. Sørg blot for, at der ikke er nogen metalbøjler, der kommer til at sidder fast i en USB-port. Når bundkortet sidder korrekt, skruer du den centrale skrue i – vent med at stramme den – og følg efter med dem i hjørnerne. Det er altid en god idé at tage de modstående hjørner, når man installerer noget i en pc, for det begrænser risikoen for skævheder og deraf følgende skade på hardwaren. Stram skurerne en smule ad gangen, indtil bundkortet sider fast, men lad være med at overdrive. Så længe kortet ikke rokker frem og tilbage, burde det være sikkert nok.

Se også:  TopDox giver samlet adgang til dine filer i skyen

AOD04_byg_en_pc04

Del denne