Home » Hardware » Sådan bliver pc’en bedre i 2021
Sådan bliver pc’en bedre i 2021

Sådan bliver pc’en bedre i 2021

Share
Ny norm for lagre

PCIE 4.0 bliver mainstream,
og Intels Optane er født på ny

Når vi taler om teknologiske revolutioner, som aldrig blev til noget, falder tanken på Intels Optane og Samsungs Z-NAND. De har været fiaskoer siden deres lancering, i hvert fald i forhold til det, vi blev lovet. Ingen af disse nye alternativer til NAND-flashhukommelse er blevet den foretrukne teknologi til driftssikker ssd-hukommelse. Og det ser ikke ud til at ændre sig i år.

Samsung har været påfaldende tavs i forbindelse med Z-NAND. Hvad Intel angår, er firmaets Optane-teknologi tilsyneladende blevet forsinket som følge af bruddet i forholdet med Intels teknologipartner Micron. Imidlertid skulle anden generation af Optane-ssd’er med kodenavnet Alder Stream komme i 2021. Det er svært at få oplyst nogen specifikationer, men igen formodes latens og IOPS-ydelse være højdepunkterne.

Se også:  Intel sprænger skalaen – nu ryger nanometer

Intel har talt ret tåget om “mange millioner” IOPS-ydelse. Hvis det viser sig at være sandt, vil Optane 2.0 sætte nye standarder for vilkårlig adgang-ydelse. Vi forventer dog ikke at se den næste generation af Optane levere den ydelse til en pris, som er i nærheden af traditionelle NAND-flashdrev, og der bliver formentlig tale om en kostbar nicheløsning.

På mainstreammarkedet kan vi se frem til en større udbredelse af PCI Express 4.0-interface på i øvrigt ret konventionelle NAND-drev. Naturligvis er PCI Express 4.0 ikke noget nyt i 2021. Kompatible drev, bundkort og cpu’er var allerede på markedet i 2019, men kun på AMD-platforme. I år slutter Intel sig ret sent til festen med sine kommende Rocket Lake-chips, der vil være født med PCIe 4.0-support.

Hvad angår Intels bundkortsupport, er den gode nyhed, at Rocket Lake er bagudkompatibel med eksisterende Intel 400-chipsæt. Mange eksisterende Intel 400-baserede bundkort vil kunne understøtte PCIe 4.0 takket være en Rocket Lake-cpu og en BIOS-opdatering. Vi vil imidlertid anbefale forsigtighed og en henvendelse til kortproducenten, før man drager nogen konklusioner.

Se også:  Prisstærkt AMD-bundkort giver dig den nyeste teknologi

PCIe 4.0 leverer en fordobling af rå båndbredde i forhold til PCIe 3.0. Som vi har set hos den nye Samsung 980 Pro, kan det føre til en ret forrygende ydelse. I vores test viste 980 Pro 7 GB/sek. læseydelse og 5 GB/sek. skrivning, mens stigningen i vilkårlig adgang-ydelse var lidt mindre dramatisk. PCIe 4.0 må blive den nye norm for pc’er i år.

TEC-lignende løsninger kan blive standarden for processor-ydelsens fremtid.

En chromax-udgave af denne overdådige ventilator ville være fin.

Noctuas ventilatorløse køler er et monstrum med et imponerende aluminumsdesign.

TAGS
AMD
intel
pc
processer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S