Sådan bliver Minecraft smuk

Sådan bliver Minecraft smuk

Share

Det er måske et af alle tiders mest populære spil. Minecraft har givet os en platform, hvorpå man kan lave alle mulige former for sære og herlige konstruktioner. Men i sammenligning med nogle af de spil, som superbrugere spiller i dag, mangler det i høj grad grafisk troværdighed. En almindelig Minecraft-installation med selv de højeste indstillinger ligger langt fra moderne grafik. Indtil nu.

Du har sikkert set shader- og lyspakker til Skyrim, Witcher og GTA, men har du set dem til Minecraft? Det er et spil, der kan nyde stor fordel af en forøgelse af den grafiske troværdighed. Når hele spillet består af kvadratiske blokke, er muligheden for skygger og anden belysning en forrygende forbedring af dette voxel-baserede univers. Det kan fuldstændig ændre oplevelsen.

Hvis du vil have det bedste ud af dit system, findes der ikke en bedre metode end at dynge shaders ind i Minecraft. Vores testsystem til Minecraft-eksperimenter består af en sølle Core i5-4670K, der kører sammen med 16 GB ram, og et GTX 980. Alligevel nåede vi kun op på 20 fps ved 1440p med nogle af de bedste shaderpakker, der findes.

Se også:  Se video: Nordjysk landmand fik leveret computerspil med en drone

1 Hent en ny version af Minecraft
Du skal anskaffe dig et lovligt eksemplar af Minecraft. Medmindre du allerede har en konto, skal du gå til https://minecraft.net og købe spillet. Når du har gjort det, downloader du exe-filen. Hvis du allerede har en installation, er det klogt at fjerne hele minecraft-mappen ved at skrive ‘%appdata%’ i Stifinder og slette minecraft-mappen. Det sletter også dine gemte spil, men dem kan du gemme ved at kopiere gem-mappen under minecraft-mappen til skrivebordet og kopiere dem tilbage efter endt installation.

2 Kør exe-filen, og vælg version
Nu skal du køre Minecraft.exe. Gør livet lettere for dig selv ved at flytte den eksekverbare fil til et sted, hvor den ikke bliver væk. Mappen Dokumenter er et godt bud. Når du har kørt exe-filen og er logget på, klikker du ‘Edit profile’ nederst til venstre. Nu bør du få et nyt vindue med en lang række af valgmuligheder. To tredjedele nede på siden kan du se en rullemenu ved navn ‘Use version’. Det skal du ændre til 1.7.10 [Billede A]. Det er i øjeblikket langt den mest opdaterede og nemmeste version, når det gælder om at bruge shaders. Når du har ændret versionen til 1.7.10, klikker du ‘Save profile’ og indlæser spillet.

Se også:  Sony PlayStation VR [TEST]: Træd helt ind i spillet

AOD03_Minecraft01

3 Så skal vi have shaders
Når du er i hovedmenuen, lukker du spillet. Nu skal du bruge en core-shader-mod. Du er nødt til at begive dig ud i hajfyldte farvande, der bugner af reklamer. Gå til http://bit.ly/MCShader1710 [Billede B] og videre til Minecraft Shaders’ website. Dernæst skal du bladre helt ned til bunden af siden og vælge fanen ‘Download’. Klik så ‘Link 1 Shaders Mod v2.3.29 Non-Forge Edition’. Det bringer dig til en AdFly-side. Vent blot fem sekunder, og klik så ‘Skip ad’ øverst til højre. Så bliver ShadersMod-filen downloadet.

Del denne