Home » Stationær computer » Sådan bliver den næste generation computere
Sådan bliver den næste generation computere

Sådan bliver den næste generation computere

Share
Tordenkilen vinder frem

USB4 er en langt mere markant ændring af den måde, vi bygger vores pc’er på, end for eksempel PCIe 5.0 og DDR5. De to sidstnævnte drejer sig mere om at sikre, at vores bundkort og processor er ajour, mens et fuldt USB4-understøttet byggeprojekt vil kræve såvel et egnet kabinet-I/O såvel som interne komponenter, der matcher.

Den kommende vidt udbredte implementering af USB4 og Thunderbolt 4 vil formentlig også få en afsmittende virkning på udviklingen af pc-tilbehør. USB-A dominerer i øjeblikket, men ikke desto mindre vil dette format antagelig uddø med tiden, og det vil kræve enten en systemopgradering med henblik på bedre USB-C-forbindelse eller den møjsommelige brug af talrige adaptere. Vi vil se, at produkter som headsets, tastaturer og endda skærme langsomt går over til USB-C som et primært forbindelsesformat i de kommende år.

Færdiglavede USB4-produkter er allerede i handlen, og vi tør vædde på, at vi snart ser support af den nye standard i pc-komponenter. Hvis du er fan af trådløst udstyr (vi elsker en god Bluetooth-mus), har du ingen grund til bekymring, men hvis dine I/O’er bliver tungt belastet, vil vi anbefale at vente med større systemopgraderinger, til der er kompatible dele på markedet.

Se også:  Windows 11 gør hurtige ssd-drev langsomme
Harald Blåtand 5.3 eller 6

DDR5, PCIe 5.0 og USB4 er nok de vigtigste nye standarder, vi kan forvente i den nære fremtid, men der er andet at glæde sig til. Der er altid nye forbindelsesstandarder under udvikling: Bluetooth trænger til opdatering, idet det seneste nye format (Bluetooth 5.2) kom i 2019 – og det var kun en justering af den fem år gamle Bluetooth 5-standard.

Bliver det næste Bluetooth 6 eller blot Bluetooth 5.3? Erfaringen tyder på, at det bliver det førstnævnte. Hver forudgående generation af Bluetooth-teknologi er stoppet før en .3-udgave, og Bluetooth Special Interest Group går typisk videre til en ny standard efter en eller to opdateringer.

Se også:  SureFire GX3 Gaming [TEST]: Lysende lagerplads til gameren

Hvordan kan den sjette version af Bluetooth-teknologi så komme til at se ud?
Her er vi ude i ren spekulation, men reduceret batteriforbrug bliver med stor sikkerhed en faktor. Bluetooth 5.2 bliver somme tider kaldt Bluetooth LE, hvor LE står for Low Energy.

Vi har alle prøvet det: Man har ladet Bluetooth været tændt, og så er batteriet dødt. 5.2 indførte en række strømbesparende funktioner, der må blive forbedret i kommende versioner af teknologien.

Ud over LE-funktioner får vi sikkert også forbedringer i Bluetooth-enheders maksimale rækkevidde og datarate. Med Bluetooth 5 kom der funktionalitet, som muliggjorde højere hastigheder på bekostning af rækkevidde – eller markant forbedret rækkevidde (op til fire gange standard-radiussen) med en langsommere datarate.

Iagttagere forventer, at den sjette version udvikler dette yderligere med mulighed for Bluetooth-drevne en-til-mange-udsendelser over meget længere distancer.

TAGS
computer
harddisk
processor
Ram
Systemoptimering
wi-fi 7

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S