Home » Stationær computer » Sådan bliver den næste generation computere
Sådan bliver den næste generation computere

Sådan bliver den næste generation computere

Share

AMD kan godt have planlagt en smart ny 5 nm-arkitektur til Zen 4, men disse chips (der formentlig bliver præsenteret for forbrugerne som sjette generation af Ryzen) forventes ikke at blive lanceret før 2022.

Der er færre oplysninger til rådighed om Zen 4, men den vil utvivlsomt understøtte DDR5. Der er mere appetitvækkende insideinformation, som antyder, at Zen 3+-APU’er kommer tidligere med DDR5-kompatibilitet, men alt dette bør man tage med et gran salt, da det i skrivende stund ikke er blevet officielt bekræftet af AMD.

Naturligvis er producenterne af bundkort nødt til at følge med. Den aktuelle generation af bundkort til både Intel- og AMD-processorer – det vil sige henholdsvis Z590 og X570 – understøtter ikke umiddelbart DDR5, og der er kun få oplysninger om bagudkompatibilitet.

Vi kan sandsynligvis forvente, at der kommer Z690- og X670-chipsæt i slutningen af 2021 eller begyndelsen af 2022, og det vil falde sammen med lanceringen af næste generations cpu’er. Der er ikke nødvendigvis nogen garanti for, at de får disse navne, men det er sjældent svært at gennemskue konventioner for navngivning.

Se også:  AMD Ryzen 7 5700G [TEST]: Fantastisk allround-processor
Port-problemer

Apropos navnekonventioner vil vi gerne have en kammeratlig samtale med USB Implementers Forum. Efter generationerne USB 2.0, USB 3.0, USB 3.2 osv. er der nu en ny USB-standard på vej. Et fornuftigt menneske ville antage, at den bliver kaldt USB 4.0 eller måske USB 3.3 afhængigt af, hvor stort et teknologisk fremskridt den udgør.

Nej, siger USBIF. Cheferne for giganterne Microsoft, Apple, Intel og andre har i deres uendelige (læs: særdeles endelige) visdom døbt den nye standard “USB4”. Intet .0 her, ikke engang mellemrum eller bindestreg efter B. Sikke noget pjat.

Caldigits Element Dock var en af de første USB4-drevne hubs, der kom på markedet.

Blueprintene for USB4-specifikationen blev offentliggjort for over to et halvt år siden i februar 2019, og USB4-produkter er allerede i cirkulation, om end i en noget begrænset kapacitet. Nogle 11.-generations-produkter fra Intel har USB4, og man kan købe USB4-kompatible docks. Navnene lyder “USB4 20Gbps” og “USB4 40Gbps”, hvilket i realiteten er USB4 Gen 2×2 og Gen 3×2.

Se også:  Cpu-krig: Intel slår tilbage mod Apple

40 Gbps-gennemløb betyder, at USB-standarder har indhentet den unge opkomling ved navn Thunderbolt, idet både Thunderbolt 3 og 4 deler den samme hastighed. Faktisk udgør USB4 det nærmeste, vi hidtil har nået en sammensmeltning af de to interface; Thunderbolt 4 understøtter brugen af USB4 og hele dens funktionssæt: Ethvert Thunderbolt 4-produkt får fuld USB4-support (desværre gælder det omvendte ikke, som vi så det med USB-C 3.2 og Thunderbolt 3). Intels ret uventede reduktion af prisen for at bruge Thunderbolt åbnede formatet for andre producenter.

TAGS
computer
harddisk
processor
Ram
Systemoptimering
wi-fi 7

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S