Home » Stationær computer » Sådan bliver den næste generation computere
Sådan bliver den næste generation computere

Sådan bliver den næste generation computere

Share
Få noget bloktilskud

Hvad kan vi håbe at få fra DDR5-hukommelser? Til at begynde med er hukommelsens hastighed nærmest komisk hurtig. Grundfrekvensen for DDR5-ram vil være 4800 MHz (det er teknisk set 2400 MT/sek. takket være den fordoblede datarate), og der er potentiale til et øvre loft på 8400 MHz eller højere.

Man forventer dog, at de tidligste produkter får en begrænsning på 6400 MHz, indtil opgraderinger af specifikationen kan blive indført, som det er sket med tidligere generationer. Med en latens, der kan sammenlignes med DDR3 og DDR4, stiller det DDR5-rams grundfrekvens over langt hovedparten af hukommelsessæt, der i øjeblikket er til rådighed for forbrugerne.

Man forventer, at DDR5-sæt i den høje ende vil køre med hastigheder, der overgår selv den mest aggressivt overclockede DDR4-hukommelse. Den kinesiske ram-producent Netac har luftet tanken om at udvikle et sæt på 10.000 MHz, hvilket lyder fuldstændig vildt.

Se også:  Cpu-krig: Intel slår tilbage mod Apple

Hukommelseskapaciteten pr. dimm-slot bliver også forøget, idet den bliver fordoblet fra 64 GB til 128 GB. Hvis vi får forbruger-bundkort med kapacitet til fire dimm’er, som vi har set til DDR4-generationen – de er sjældne, for fire eller to slots er langt mere almindelige, men bundkort som Asus ROG Rampage VI Extreme Encore tilbyder otte hukommelsesslots til ekstrem ydelse – er der potentiale til monstrøse 1024 GB-systembyggerier. Prøv at forestille dig, hvor mange Chrome-faner man kunne åbne med den slags kræfter.

Er det nødvendigt? Naturligvis ikke. Men implikationerne er klare nok; blokke på 32 GB og 64 GB bliver mere almindelige, og det øger mulighederne for især kompakte systemer.

Det kan blive en gevaldig gevinst, hvis man kan smække 128 GB hukommelse i en ITX-maskine ved hjælp af kun to dimm’er. Men vi har stadig til gode at se software- og gamingbrancherne stille krav om så enorme mængder af ram til almindelige computeropgaver.

Se også:  SureFire GX3 Gaming [TEST]: Lysende lagerplads til gameren

En af de mest interessante fordele ved DDR5 er den lavere arbejdsspænding på 1,1 V i sammenligning med 1,2 V i den aktuelle DDR4-hukommelse. Det resulterer i lavere strømforbrug pr. dimm på trods af den forbedrede ydelse, og det vil utvivlsomt blive til gavn for watt-sultne maskiner.

DDR5-blokke kan potentielt have spændings-regulatorer indbygget direkte i hver enhed, og de kan yderligere booste datahastighederne ved hurtigt og løbende at justere den spænding, der tilflyder ram-chippen. Det vil dog formentlig få produktionsomkostningerne til at skyde i vejret.

Man skal ikke forvente at se denne funktion i standard-consumerchips, men vi bliver ikke overraskede, hvis der kommer sæt, som henvender sig til overclocking-entusiaser.

TAGS
computer
harddisk
processor
Ram
Systemoptimering
wi-fi 7

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S