Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sådan bliver afløseren til NemID - fire måder at logge ind

Fra 2021, når NemID bliver til MitID, er det farvel til papkortet. I stedet får du flere forskellige muligheder for at logge på de offentlige tjenester.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Som vi kunne fortælle i sidste uge, er det fra næste år slut med papkortet, når du skal logge på offentlige tjenester, banker m.m.

NemID bliver til MitID, og i den forbindelse sker der betydelige ændringer i sikkerhedsprocedurerne.

Digital kodeviser

Når man logger ind vil det kunne ske via en app, ligesom man også kan på NemID i dag.

MitID app. MitID app.

Det vil også være muligt få en digital kodeviser, der viser en kode, når du trykker på en knap. Denne løsning eksisterer faktisk også i dag, som alternativ til papkortet, og skal faktisk være mere sikker, da det ikke er muligt at få adgang til alle brugerens koder på én gang. Det er heller ikke på samme måde muligt at scanne eller kopiere koderne. En forskel er dog, at kodeviseren bliver gratis, imodsætning til nu, hvor du skal betale for den.

MitID kodeviser. MitID kodeviser.

Blinde og svagtseende vil kunne du få en lille enhed, der læser koden op, når man trykker på den, eventuelt via tilsluttede høretelefoner.

MitID Kodeoplæser. MitID Kodeoplæser.

En ekstra sikker løsning

Som en sidste mulighed vil man kunne få en chip-løsning. Den forbindes til smartphone eller computer via USB, Bluetooth eller NFC, og brugeren skal trykke på den i forbindelse med login, som bevis på at man har den. Denne løsning giver ekstra høj sikkerhed og kommer til at koste penge.

MitID Chip. MitID Chip.

Alle løsninger kombineres med et brugernavn og en adgangskode, ligesom det gælder for det nuværende NemID.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.




IT-JOB

Danske Commodities A/S

IT systems developer

Optum Computational Engineering ApS

SW developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere