Home » Mobiltelefon » Sådan blev legendarisk mobiltelefon foldbar
Sådan blev legendarisk mobiltelefon foldbar

Sådan blev legendarisk mobiltelefon foldbar

Share

”Da vi først forstod, at ”hagen”, som er et af de mest karakteristiske elementer i det originale design, gav så mange fordele i løsningen af ingeniør- og arkitekturproblemer, hentede vi selvfølgelig inspiration fra originalen,” siger Ruben Castano.

Inspirationen blev brugt til at arbejde indefra og ud: Antennedesign på tværs af en delt krop er sværere end på den store, lige krop på en standardtelefon, og den originale Razr havde ikke komplekse GPS- eller 4G-antenner, som skulle passes ind.

Men ingeniørerne, der arbejdede på det oprindelige antennesystem, tog bestemte hemmeligheder vedrørende klaptelefon-designet, som Motorola har udviklet gennem årene, og brugte dem til at løse nye problemer, der opstod med at lave en enhed med alle seneste teknologiske fremskridt.

Den fleksible skærm

Det sværeste at dele hen over to halvdele på en telefon er naturligvis skærmen. Først og fremmest er der udfordringen i fysisk at få telefonen til at lukke helt tæt uden mellemrum mellem de to halvdele. Det involverede ekstremt kreativ teknik. Men der er også selve skærmen, som skulle konstrueres fra bunden og nøje tilpasses, fordi fleksible skærme ikke just er hyldevarer.

”Den store udfordring var at presse vores displaypartnere til at lave en skæm, som var pålidelig. Et display, der kunne åbnes og lukkes i hele telefonens levetid,” siger Carl Steen.

”Så vi arbejdede tæt med flere skærmleverandører for at få det helt rigtige display. Det har 12 lag; du har den grundlæggende OLED, og det vi kalder en rustfri stålplade under. Derefter kommer berøringspaneler, optiske filtre, forskellige optisk klare klæbemidler.”

Se også:  Samsung Galaxy Z Fold2 [TEST]: Meget bedre, men stadig dyr

I udviklingsfasen testede flere Motorola-ansatte tidlige versioner af telefonen, da den virkelige verden er et godt testlaboratorium. Teamet kunne derefter mødes for at tale om, hvad de havde fundet ud af.

”En af mine største bekymringer var, om skærmen er robust nok til daglig brug,” siger Carl Steen. ”Den belægning, vi arbejdede med at udvikle, skaber den meget hårde overflade på polymerplastdisplayet. Når enheden er lukket, er den fuldstændig beskyttet. Der er ikke noget hul. Andre hængselsdesign har et hul eller giver partikler mulighed for at komme ind. Vores er så tæt og lukket, at alt er helt beskyttet. Jeg kan have nøgler og småpenge og kuglepenne eller hvad som helst sammen med telefonen i lommen.”

Faldtest igen og igen

Proceduren med at teste noget i praktisk brug igen og igen kaldes en ”accelereret livstest”. Det at være sikker på, at den endelige skærmteknologi kan holde til titusindvis af cyklusser for den enkelte telefon, var en vigtig del. Ligeså var faldtesten, som blev mere kompliceret end normalt.

”Testen krævede, at vi igen ændrede proces, for i modsætning til andre smartphones er der to måder at tabe denne telefon på, da den kan være åben eller lukket,” forklarer Steen. ”Så vores test omfattede begge muligheder, og når den var åben, lavede vi test i alle mulige vinkler. Vi har en hel protokol for det.”

Hængslerne og skærmen skal kunne holde til tusindvis af lukninger og åbninger.

Finde de rigtige mål

Panelteknologien var ikke den eneste del, som skulle gennem adskillige gentagelser for at opnå det rette resultat; skærmens form og størrelse var også vigtigt at få på plads, fordi ændring af skærmen påvirker balancen.

Se også:  Samsungs nye foldbare mobil er lynende hurtig - her er Galaxy Z Flip 5G

”Vi fandt størrelsen ud fra arbejde og erfaring, vi har på tværs af vores vigtigste produktserie,” siger Ruben Castano. ”21: 9-forholdet giver os mulighed for at have en ganske stor størrelse, i dette tilfælde 6,2” uden at gøre enheden bredere. Så det rammer virkelig det, vi kalder ”The sweet spot” – så den har bredde til enkelthåndsbetjening, og så den passer behageligt i lommen, når den er foldet.”

”Vi så også på større skærme,” tilføjer Carl Steen, ”men efterhånden, som skærmen blev større, blev enheden bredere. Og efterhånden som enheden blev bredere, vidste vi fra forskning og forbrugernes feedback, at så bryder folk sig ikke om fornemmelsen i hånden. Samtidig er 21:9 et meget flot billedformat til at vise og producere indhold. Det er også det primære format for en masse film,” bemærker Castano.

TAGS
foldbar mobil
klaptelefon
motorola razer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S