Sådan beskytter du dig selv på Facebook

Sådan beskytter du dig selv på Facebook

Share

Har du styr på dine Facebook-rettigheder? Kan billedet du uploader af din niece havne i hænderne på de forkerte? Og deler du dine oplysninger med flere, end du egentlig ønsker?

Facebook kan være en sjov og nem måde at holde kontakten med sine venner og familie. Men du kan også komme til at dele billeder og andre informationer med mange flere, end du egentlig er klar over.

Derfor vil IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-virksomheden www.anytech365.com give dig en række råd til, hvordan du bedst muligt beskytter dig selv og dit privatliv på Facebook.

Opret lister med dine venner

Overvej hvem du har lyst til, der skal se de billeder, du oploader på Facebook. Ved at oprette lister har du mulighed for selv at bestemme hvem af dine venner, der skal have adgang til det indhold, du deler. Du er måske venner med nogen, som du ikke nødvendigvis ønsker at dele alt med.

Se også:  Kun en tåbe frygter ikke persondataforordningen

Gå ind på din personlige profil og klik på ”Venner” for at få din venneliste frem. Her kan du føje hver enkelt ven til en liste, hvor du har valgmulighederne ”Nære venner” og ”Bekendte”. Men ved at klikke på ”Føj til en anden liste” kan du vælge ”Ny liste”, hvor du skal indtaste et navn. Det kan for eksempel være Familie eller Håndboldklubben.

Vælg hvem der kan se dine opslag

Del denne