Home » Andet » Så skal der spilles – men på pc eller konsol?
Så skal der spilles – men på pc eller konsol?

Så skal der spilles – men på pc eller konsol?

Share

Uanset alder er det fedt at spille. Men skal det foregå på en pc eller en spillekonsol? Og hvilken og til hvor høj en pris?

Om man er 4 eller 40, er det ret sjovt at spille computerspil. Jo, det er – indrøm det nu bare! Det kan godt være, du ikke er til adventurespil, men så kan du prøve at opbygge komplette byer eller endda dyrke aerobics eller skisport. Og hvem synes ikke, det er fedt at prøve en toptunet Ferrari, som langt hen ad vejen opfører sig fuldstændigt som den ægte vare med den stejlende hingst som logo?

Det samme gælder racerbanerne, du kan køre på – de er nærmest pinligt nøjagtigt lavet i forhold til virkeligheden. Faktisk prøver mange racerkørere en bane, de ikke kender, på en konsol eller pc, før de kører på den rigtigt. Så de kan lære alle sving! Det fortæller meget om nøjagtigheden og realismen.

Eneste forskel mellem dem og dig – ud over talent og held – er, at du kan nøjes med nogle få tusinde kroner i investering. Det er ikke engang nok til et enkelt dæk! Du slipper også for de løbende udgifter, men må undvære duften af røg og gummi!

Alverdens spil til alle

Nu kan det jo godt være, at du ikke er til en hårdtpumpet racerbil. Men pointen er, at når man taler spil, findes der, som du nok ved, noget til alle og alle aldre. Og det er ikke ren underholdning – du kan lære meget, hvis du vælger de rigtige spil, og du kan i nogle tilfælde forbedre din motorik og koordinationsevne!

Det er også fint, at man kan få spil, som lærer børn forskellige ting gennem leg. Det kan være langt bedre end at sidde med en – for dem – ”kedelig” bog. Ved at gøre det hele lidt let og underholdende, øges indlæringen.

Når der skal læres via en skærm, må man sige, at den gode, ”gamle” pc er klart bedst. For selv om der findes mange gode ”leg-og-lær”-spil til de andre platforme, så findes de fleste til den Windows-baserede computer. Her kan du jo låne spil og andet på biblioteket helt gratis, og de fleste spil er også gode til næste generation. Spillene kan altså gå i arv som en god børnebog!

[pt id=’2003812′ size=’large’ link=’file’]

 

Kæmpe industri på tværs af platforme

Men det er især i action- og adventurespil, at der udvikles og bruges enorme summer fra spilindustrien. Og med god grund – der er mange penge at tjene.

Se også:  I dag udkommer det længe ventede Gran Turismo 7

Et godt eksempel på det er, hvis du kigger på hvilke film, der er i biografen. Her vil du opdage, at der er flere og flere film, som er baseret på et spil – og ikke omvendt! Det fortæller alt om, hvor stor spilindustrien er. Det er her, der kan tjenes enorme summer. Og udviklerne bruger da også rigtigt mange penge på at udvikle et spil.

Vi taler her om mange milliarder – i dollar og euro. Så kan man – med rette – diskutere kvaliteten af disse film. De er ofte underholdende, men mangler i lige så høj grad substans. Men sammensmeltningen er oplagt – rigtigt mange film er jo alligevel lavet mere eller mindre på en computer!

Pc’en er hårdt presset

Taler vi om ren gaming, er den gode, gamle pc hårdt presset – det selvom den faktisk er den mest versatile af alle. Det er jo den, du kan bruge til mange forskellige opgaver.

Men fordelen ved spillekonsollen er jo, at den er dedikeret til formålet. Den kan stilles væk under tv’et, let tages med og kan tilsluttes overalt. Det kan du i princippet også med en computer – især de nyere bærbare, som er hurtige nok til at afvikle spil.

Men spillekonsollen har en fordel og et forspring. Vi er mange, som er hoppet på vognen, og nu er vi mere eller mindre låst. For spillene virker jo ikke på tværs af platforme. Du er nødt til at købe dem, som passer til den, du har købt.

[pt id=’2003813′ size=’large’ link=’file’]

 

Pc’en er blevet mere omgængelig og kan give konsollerne kamp til stregen. Ikke mindst muligheden for at tilslutte dem til et tv, muligheden for at kunne optage tv og andet via Windows Vista Mediacenter. Du kan streame – også trådløst til det store flad-tv. I praksis kan du jo det samme som med en spillekonsol. Men det er alt andet lige lidt mere besværligt.

Pc’en er ofte er gemt væk i et andet rum – eller kan være det. Her kan du spille i ro – og uden at forstyrre andre. Derved bliver ”husalteret” i form af et flad-tv i stuen også ledigt til resten af familien.

Se også:  Her er 8 sjove facts om Gran Turismo 7

Økonomi og platform

Kigger man på det økonomiske aspekt – i ren indkøb er pc’en faktisk lidt bagefter. En god gaming-pc koster let mindst 5.000-6.000 kroner. Den vi tester på de næste sider, koster 7.000 kroner og er trods det lidt af et hit til prisen. Men den er mere end dobbelt så dyr som den næstdyreste spillekonsol.

Men med pc’en kan du så langt mere. Selv om gaming-konsollerne jo sagtens kan gå online, så du kan spille mod andre, chatte og surfe, så er ingen af dem så versatile som en almindelig computer. Men ok – målt alene som ren spillemaskine er den mere kostbar. For oven i prisen skal du jo lægge en skærm – det er de færreste af os, der vil have den permanent tilsluttet tv’et i stuen.

Spillene til de forskellige konsoller er overraskende ens. Vælger du pc’en, kan du på grund af dens udbredelse ofte spare lidt, og det er let at få opdateringer. Men taler vi om nye spil på tværs af platforme, er der ikke voldsomme prisforskelle. Da pc-spil har været fremme i langt flere år, kan du lettere finde brugte spil eller flere gratis online-spil.

Men flere af konsollerne har trods alt været fremme i så lang tid, at du også her kan finde gode tilbud. Så fordelen ved pc’en skrumper hurtigt.

[pt id=’2003814′ size=’large’ link=’file’]

 

Det samme gælder alt det tilbehør du kan sætte til – f.eks. joystick, bilrat og lignende. Priserne er overraskende ens, og nogle kan sagtens bruges på tværs af platforme. Men udbuddet til pc’en – her tænker vi også på for eksempel lydudstyr, som højttalere – er langt mere udbredt og typisk og også bedre og billigere.

Hvilken platform?

Det lader så spørgsmålet tilbage om hvilken platform, du skal vælge. Det kan virke uoverskueligt – men vi har prøvet de mest udbredte plus en gaming-pc, og resultatet er faktisk lige til. Det er det fordi, de forskellige platforme trods alt er så forskellige, at de henvender sig til forskellige typer – forskellige behov. Og det gør valget lettere, som du kan se i testen på de næste sider.

Mange af os har valgt en både og løsning. Vi har en pc, som vi bruger til internet, mail og alt andet, men også en konsol som vi udelukkende bruger til spil.


TAGS
pc
Playstation
Spillekonsol
wii

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S