Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Så hurtige er Intels næste processorer

Selvom de først kommer i handlen til næste år er Intels Sandy Bridge allerede blevet testkørt.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Mens vi stort set lige har vænnet os til at almindelige dødelige kan komme i nærheden af Intels Nehalem arkitektur og de tilhørende "Core i" processorer, barsler producenten allerede med den næste arkitektur, som blev afsløret i foråret.

Den hedder Sandy Bridge og skal endnu engang bryde grænserne for hvad du kan presse ud af en computer. Læs mere om Sandy Bridge her.

Selvom de giver mere kræft under kølerhjælmen beholder de stadig de nuværende Core i3, i5 og i7 betegnelser, dog med et tal der begynder med 2 bagefter, for at indikere at der er tale om anden generation.

Men hvor stor en forbedring kan vi så få ud af de nye processorer? Det har AnandTech fået lov at undersøge. Hjemmesiden har fået en firekernet Core i5 2400 på 3.1GHz og med 6MB L3 cache at lege med. Den formåede at levere en ydelse, der er ti procent højere end en nuværende model af tilsvarende beskaffenhed. Desværre tilbyder denne processor, samt de øvrige i serien ikke mulighed for overclocking, da Intel har låst både multiplieren og FSB’en.

I modsætning til de senere opgraderinger starter Intel denne gang i mellemklassen, med processorer, der skulle være til at komme i nærheden af for almindelige brugere, der stadig gerne vil have smæk for skillingen.

I første omgang vil laptop-modellerne kun gå op til 2.7GHz, men alle vil have 12 grafikkerner, hvilket AnandTech konkludere burde være nok til at de færreste får brug for et dedikeret grafikkort i den bærbare. Faktisk slog den indbyggede grafik et ATI Radeon HD 5450 med en god margen i flere tests og viste spilbare frame rates på nye spil som Dragon Age: Origins, Modern Warfare 2 og BioShock 2. Så måske det i virkeligheden er her vi skal finde det rigtige fremskridt ved Intels nye processorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere