Home » Andet » Så gik programmet ned…
Så gik programmet ned…

Så gik programmet ned…

Share

…men hvor katten blev det dokument af, som du arbejdede
i. Gemte du det, og hvor meget havde du skrevet i det, siden du gemte sidst? Og
hvad nu hvis dokumentet er blevet beskadiget, da programmet gik ned?
Spørgsmålene er mange, og hjælpen finder du i denne artikel.

Det værste der næsten kan ske – især i en stresset situation – er, at det program du arbejder i, går ned midt i det hele.

For hvornår var det lige, du gemte sidst, og hvad nu hvis filen, du arbejder med, er blevet beskadiget ved nedbruddet. Vigtigst af alt: Hvor meget bliver du nødt til at genskabe fra hukommelsen, og hvor lang tid mon det kommer til at tage.

Automatisk gendannelse

Mest berømt og berygtet er nok netop Words automatiske dokumentgendannelse, der er den funktion, der på nærmest magisk vis tilbyder dig en eller flere versioner af det dokument, du arbejdede på, da enten Word eller hele computeren gik ned.

Går Word eller computeren ned, bliver du – næste gang du åbner Word igen – præsenteret for et eller flere gendannelsespunkter af det eller de dokumenter, du arbejdede med. Oftest vil det være den senest gemte version af dokumentet, samt den seneste version af dokumentet, som Word har gemt i .asd-filen.

Er den automatisk gendannede version nyere end den senest gemte version, bliver du tilbudt at overskrive den senest gemte version med den automatisk gendannede. Men der er visse begrænsninger ved automatisk gendannelse, du bør være opmærksom på. F.eks. gemmer Word først en .asd-fil af dokumentet – der jo benyttes til den magiske gendannelse af dokumentet, når du har navngivet det dokument, du arbejder med. Så du kan ikke forvente, at Word har gemt noget som helst, der kan benyttes til automatisk gendannelse, før du har gemt dit nye dokument for første gang.

Se også:  Stor guide: Sådan får du et sikkert hjemmenetværk

Samtidig er det vigtigt at holde sig for øje, at hver gang du lukker dokumentet eller Word, slettes alle de .asd-filer, der er oprettet. Det samme sker med de temp-filer, Word opretter af det dokument, du arbejder med. Det sker flere gange, og uden at du får noget at vide om det. F.eks. opreter Word i dybeste hemmelighed en temp-fil af dit dokument, hver gang du gemmer det – uanset om du har bedt Word om at oprette en “sikkerhedskopi” af dokumentet eller ej.

Så hvis du synes, at Word begynder at være lidt sløv at arbejde med, så kan det faktisk hjælpe på stabiliteten og hastigheden lige at lukke det dokument, du arbejder med og så åbne det igen. Så får du lukket alle temp-filer og .asd-filen og frigjort både hukommelse og harddiskplads.

Gå efter temp-filen

Den temp-filer Word opretter undervejs gemmes i Temp-mappen i den mappe, hvor du har installeret Windows, oftest C:Windows.

Går Word uventet ned, f.eks. midt i at du er ved at lukke programmet, kan du komme ud for, at filen til automatisk gendannelse er beskadiget eller også er nået at blive slettet i nedlukningsprocessen. Så hjælper automatisk gendannelse ikke meget. Det samme er tilfældet, hvis den originale dokument-fil også er blevet beskadiget eller du simpelthen ikke kan komme i tanke om, hvor det nu var, du havde gemt den, lige inden Word gik ned.

Se også:  Genialt gratis program giver dig nem kontrol med lyden på din pc

Så er der hjælp at hente ved at lede efter dokumentnavnet i C:WindowsTemp-mappen eller sortere Temp-mappen i datoorden, så de nyeste filer ligger øverst.

Er du heldig, ligger der stadig en brugbar .tmp-fil af dokumentet, som du så kan gendanne dokumentet ud fra.

Jo oftere du gemmer dit dokument til automatisk gendannelse, jo mindre skal du genskabe fra hukommelsen.

1. Hvor tit gemmer den?

[pt id=’2003460′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”I Microsoft Office Word 2007 kan du selv vælge hvor tit Word skal gemme oplysninger til automatisk gendannelse af dokumenter. Standardindstillingen er vist 10 minutter men jeg har sat min til 3 minutter. Så er det ikke så meget jeg skal genskabe fra hukommelsen. Du bør dog overveje intervallet nøje i forhold til maskinkraft og den gennemsnitlige dokumentstørrelse du arbejder med. Jo større filer og jo oftere du gemmer jo flere ressourcer bruges der på det.”‘]

I Microsoft Office Word 2007 kan du selv vælge, hvor tit Word skal gemme oplysninger til automatisk gendannelse af dokumenter. Standardindstillingen er vist 10 minutter, men jeg har sat min til 3 minutter. Så er det ikke så meget, jeg skal genskabe fra hukommelsen. Du bør dog overveje intervallet nøje i forhold til maskinkraft og den gennemsnitlige dokumentstørrelse, du arbejder med. Jo større filer og jo oftere du gemmer, jo flere ressourcer bruges der på det.

2. Hvor skal den gemmes

AppDataRoamingMicrosoftWord, men det har du sikkert glemt, hvis du får brug for det. Ret det til en undermappe i enten din brugermappe eller Dokumenter-mappen. “][pt id=’2003461′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Du kan faktisk også bestemme hvor på harddisken Word skal gemme filen til automatisk dokument-gendannelse. Det er en .asd-fil der slettes automatisk når du lukker det pågældende dokument i Word. Standardplaceringen på en Vista-maskine er C:Users[brugernavn]AppDataRoamingMicrosoftWord men det har du sikkert glemt hvis du får brug for det. Ret det til en undermappe i enten din brugermappe eller Dokumenter-mappen. “‘]

3. Hvor gemmer Word som standard

[pt id=’2003462′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”En anden ting der er rar at huske når du står og mangler et dokument er hvor programmet du arbejder i som standard gemmer de filer du arbejder med hvis du ikke har angivet en anden placering. I Word kan du også ændre den indstilling i Gem-sektionen i Word-indstillingerne. Klik på Gennemse-knappen for at klkke dig frem til den anden placering end din dokumenter-mappe. Det kan f.eks. være smart hvis du oftest gemmer filerne i en anden mappe.”‘]

En anden ting der er rar at huske, når du står og mangler et dokument, er hvor programmet, du arbejder i, som standard gemmer de filer, du arbejder med, hvis du ikke har angivet en anden placering. I Word kan du også ændre den indstilling i Gem-sektionen i Word-indstillingerne. Klik på Gennemse-knappen for at klkke dig frem til den anden placering end din dokumenter-mappe. Det kan f.eks. være smart, hvis du oftest gemmer filerne i en anden mappe.


TAGS
Guide
Temp
Tips og trick
Windows Vista

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S