Home » Mobiltelefon » Så vildt er kameraet i Huawei P40 Pro – se funktionerne i brug
Så vildt er kameraet i Huawei P40 Pro – se funktionerne i brug

Så vildt er kameraet i Huawei P40 Pro – se funktionerne i brug

Share

 Annonce 

Kameraet i Huaweis nye topmobil har opnået den højeste score, der nogensinde er givet på det anerkendte DxOMark. Mulighederne når helt nye dimensioner, med knivskarpe foto i svag belysning, stor zoom, fede videofunktioner og nem redigering. Se de vilde features her …

DxOMark er den højeste autoritet, når det gælder analyse og vurdering af smartphone-kameraer. Her har Huaweis nye topmobil sikret sig en topplacering, med en samlet score på 128 point.

Til sammenligning har den nyeste Apple-mobil, iPhone 11 Pro Max, en score på 117 point.

Der er god grund til, at mobilen klarer sig så godt, for Huawei P40 Pro har kamerateknologi og features man aldrig har set i en smartphone før.

Flotte fotos nat og dag

Kameraet er skabt i samarbejde med en af markedets mest traditionsrige og respekterede producenter, Leica. Det har en helt ny Ultra Vision sensor, som med et format på 1/1.28 er den største i en smartphone nogensinde. Faktisk er den lige så stor som den, der sidder i mange ”rigtige kameraer”.

Det gør, at den kan indtage enormt meget lys. Da Huawei desuden har udskiftet de grønne sub-pixels med mere lysstærke gule, og kameraet samtidig har en høj ISO på 52100, kan du tage farvestærke og skarpe billeder, selv når det er helt mørkt. Der er desuden er særlig Nat-tilstand, som kombinerer en række billeder med forskellig eksponering for at leverer et endnu bedre billede med stærk kontrast og dynamik under lav belysning. Se det samme billede taget i dagslys, om natten uden Nat-tilstand og om natten med Nat-tilstand nedenfor.

Billedet taget i dagslys.

Billedet taget om natten, uden nat-tilstand. Selvom det er mørkt står billedet skarpt og flot.

Billedet taget med Nat-tilstand. Farver og kontrast står endnu flottere.

Kom helt tæt på

Det avancerede kamera i Huawei P40 Pro består af i alt fire kameraer med forskellige egenskaber.

Hovedkameraet i P40 Pro kan skyde ekstremt finkornede billeder på 50 MP. Fordi de er så skarpe, er det muligt at klippe mindre bidder ud af dem, efter de er taget, uden at billedkvaliteten forringes synligt. Klip det lille rådyr ud af landskabsbilledet eller en flot detalje ud af det kaotiske bybillede. Nedenfor ser du et 50 MP billede samt en bid, der er klippet ud.

Et 50 MP billede.

Et udklip af billedet ovenfor. Det står stadig fint og skarpt, selvom det er beskåret tæt.

Fra ultravidvinkel til høj zoom

P40 Pro har også et ultravidvinkel-kamera på 40 MP. Det giver plads til meget mere i vidden, og er derfor ideelt til landskabsfoto eller det store familiefoto.

Se også:  Samsungs brugerunivers forbinder alle dine enheder - også din Windows-pc

Du får desuden et telekamera. Det giver mulighed for 5 x optisk zoom, helt uden forringelse i billedkvalitet. Via hybridteknologi er det muligt at øge zoomen helt op til 10 x uden at gå på kompromis med den flotte gengivelse. Kameraet klarer faktisk helt op til 50 x zoom, takket være avanceret digital teknologi samt en ekstrem billedstabilisering. Se videoen nedenfor, hvor vi bevæger os mellem kameraets to yderpoler – 0,5 x ultravidvinkel til 50 x zoom.

Slør baggrunden og lad det vigtige stå frem

Det fjerde kamera er et 3D-kamera, der måler dybde. Det giver mulighed for at du kan lave flotte slørede baggrunde – eksempelvis bag et portræt, en blomst eller andet. Det er nemt at justere graden af sløring. Se billeder nedenfor, hvor gravkoen står helt skarpt i forgrunden, mens baggrunden sløres på elegant vis.

Gravkoen træder helt frem i billedet, da baggrunden har en blød sløring.

Stærkt selfiekamera

Denne feature går igen på forsidens selfiekamera, som består af et skarpt 32 MP kamera med 4K-video og et IR-dybekamera til bokeh-effekter. Du kan derfor lave samme flotte baggrundssløringer, når du tager  billeder af dig selv og lave video i flot kvalitet. Her er ligeledes en række filtre og skønhedseffekter til at perfektionere din selfie. Vælg Portræt-funktionen, som er tilgængelige både på selfiekameraet og på bagsidens kamera.

Se også:  Asus Zenfone 8 [TEST]: Kompakt og kraftfuld

En træt morgen-selfie taget med frontkameraet uden brug af effekter.

Her pifter portrætfunktionen ansigt og lys lidt op.

Skab imponerende film

Video kan optages i krystalklar 4K ved superflydende 60fps. Her har man også glæde af den store lysstærke sensor, som giver flotte resultater i mørke, samt den lynhurtige autofokus, der kan tracke en person i billedet med stor præcision. Du kan optage video både med standardkameraet og ultravidvinkel-kameraet, som med sit brede format er som skabt til formålet. Du kan også bruge telekameraet, så du kan komme endnu tættere på. Du kan endda optage med både med standardkameraet og telekameraet samtidig, så du får to forskellige afstande.

Du skyde stillbilleder samtidig med at du optager video, og det er muligt at filme i Pro-stilstand, hvor du har mulighed for at justere avancerede tekniske indstillinger. Der er interval-funktion og meget andet.

Ekstrem slow motion

Flotte filtre i realtid kan tilføjes dine video i realtid, for at give videoen et mere filmisk look, og kameraet har desuden adgang til nogle ret vilde effekter. Her iblandt ekstrem slow motion. Kameraet er i stand til at skyde 7680 billeder i sekundet. Det betyder, at du kan lave videoer, der er 256x langsommere end normaltempo.

Herunder ser du først 8x slow motion, så 32x slow motion og dernæst 64x slow motion. Til dette scenarie gav 256x dog ikke mening, da det simpelthen er så langsomt, at det ser ud som om alt nærmest står stille. Til gengæld er det en forrygende at kunne udnytte den ultralangsomme gengivelse i situationer, hvor tingene sker hurtigere end øjet kan nå at opfange. Se i den sidste video, hvordan et hurtigt vandspjask gengives i minutiøse detaljer.

Smart redigering

Kamera-app’en i Huawei P40 Pro er nem at bruge, og den giver adgang til en række gode redigeringsfunktioner, når billedet eller videoen er taget.  Du kan eksempelvis hurtigt skabe små flotte videoklip med filtre, effekter, tekst m.m.

I Huaweis Galleri-app er det nemt at holde styr på resultaterne efterfølgende. De kategoriseres automatisk efter type, dato og endda hvilke personer og genstande der er på.

Lav en nemt flotte videoklip med den indbyggede redigeriings-app.

Læs om resten af mobilens funktioner i vores test af Huawei P40 Pro her:

Huawei P40 Pro [TEST]: Huaweis stærke kameramobil klarer sig okay uden Google
TAGS
annonce
Huawei
Mobilkamera
P40 Pro
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S