Home » Netværk » Så vild er hastigheden på Danmarks kommende 5G-netværk
Så vild er hastigheden på Danmarks kommende 5G-netværk

Så vild er hastigheden på Danmarks kommende 5G-netværk

Share

Telenor har foretaget de første 5G-test og målt hæsblæsende hastigheder på det nye netværk

I juni begyndte Telenor at pilot-teste 5G i Aalborg, og tiden herefter er blevet brugt på at teste og fintune teknologien.

Nu afslører teleselskabet resultaterne af de første test og målinger, og de er ret imponerende. Der er målt hastigheder på over 1Gb.

“Vi begynder at se de første mobiltelefoner, der understøtter 5G-teknologien, og derfor har vi nu også kunnet teste brugeroplevelsen. Vi har med stor succes fortaget de første opkald over 5G, og vi har positive erfaringer med sammenspillet mellem vores eksisterende 4G-netværk og vores 5G-pilot”, siger Jesper Mølbak, netværksstrateg i Telenor Danmark.

Udvides til flere byer

Det er Nokia der står bag 5G-udstyret og den tekniske installation.

Se også:  Hvor skadelig er 5G og mobilstråling?

De igangværende test skal afgøre hvordan 5G klarer sig som højhastighedsinternet. En række privatpersoner og virksomheder deltager i piloten, hvor Aalborg Universitet desuden arbejder med industriens anvendelse af 5G-teknologierne til digitalisering og automatisering.

På nuværende tidspunkt testes med aktive 5G-master i Aalborg-området. Inden længe udvides med 5G-forsøg i Danmarks fire største byer.

“Vi fortsætter med at udvide piloten, så vi kan blive klogere på, hvordan teknologien performer i praksis og i et live mobilnetværk. Efter de første 5G-master er begyndt at performe optimalt, tager vi disse erfaringer med videre i udbygningen af 5G-piloten, så vi kan lære mere om teknologien”, fortsætter Jesper Mølbak.

Alle vil kunne mærke forskel

De store fordele ved 5G vil særligt kunne mærkes af virksomhederne. Almindelige forbrugere får dog også glæde af den stærkere teknologi.

Se også:  Klar til 5G? Her er alt du skal vide om det nye supernetværk

“5G kan blive en game-changer for erhvervslivet, da teknologiens lave responstid, høje hastigheder og stabilitet baner helt nye veje for at øge automatiseringen af produktion og arbejdsgange. Men 5G har også stort potentiale som erstatningsprodukt for højhastigsinternet til de af vores kunder, der i dag kun kan få adgang til bredbånd over kobbernettet på deres adresse”, slutter Jesper Mølbak.


TAGS
5G
mobilnet
Telenor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S