Home » Netværk » Så store kan konsekvenserne af Huawei-blokaden blive
Så store kan konsekvenserne af Huawei-blokaden blive

Så store kan konsekvenserne af Huawei-blokaden blive

Share

Handelsblokaden, som USA har indført mod Huawei vil ikke bare sænke udbredelsen af den nyeste kommunikationsteknologi, den vil også hæmme den standardisering, der er afgørende for udviklingen i kunstig intelligens og Internet of Things. Det vurderer analysevirksomheden IDC

Den 15. maj valgte præsident Trump at føje Huawei til en liste over ’foreign adversaries’ – altså udenlandske firmaer med hvem amerikanske virksomheder ikke må udveksle dele og komponenter – herunder også software. Forbuddet handler formentlig om at bremse Huaweis mulighed for at deltage i udbygningen af 5G-netværk, men forbuddet vil også have andre vidtrækkende konsekvenser.

De aspekter belyser IDC i et whitepaper.

Leverandører og aftagere bliver ramt

Analysevirksomheden har endnu ikke ønsket at korrigere deres forudsigelser for markedet, men når en så stor spiller trues med at blive sat ud af spillet, har det betydning for både leverandører og aftagere – og dem er der mange af i Huaweis tilfælde.

IDC mener, at unilaterale amerikanske handlinger kun vil styrke Huaweis strategi i forhold til at blive uafhængige af USA-baserede komponenter og teknologier for så vidt angår Huaweis IT infrastrukturvirksomhed.

Se også:  Sådan er Huaweis Google-fri styresystem i brug - vi har testet det

Den kinesiske virksomhed har allerede arbejdet i den retning længe, og der er mange alternative underleverandører. For eksempel kan Huawei drage stor fordel af en mængde andre kinesiske chip-leverandører f.eks Higon (x86-baseret ISA, AMD joint venture), Jintide (x86-baseret ISA, Intel), ShenWei (Alpha-baseret ISA), Phytium (ARM-baseret ISA) og Kunpeng (Huaweis egen ARM-baserede serverprocessor).

Dog gælder det, at alle de nævnte også afhænger af IP fra virksomheder som Intel, AMD og ARM. Det kan være en hindring på kort sigt, men det forhindrer ikke Huawei i at forfølge en strategi om udvikling af sine egne processorer på lang sigt. Derudover vil verdensomspændende spredning af open source også hjælpe Huawei. For eksempel gør kildekoden for alle open source-softwarestabler, herunder Linux-driftsmiljø og hardwareudvikling som RISC-V og OpenPOWER, det lettere for virksomheder som Huawei at vinde uafhængighed fra USA-baserede ISV’er til enhver softwareudvikling og distribution.

På dette tidspunkt er Huawei-situationen som meget flydende, og det er usædvanligt svært at vide, hvad der vil ske i de kommende dage og uger.

Se også:  Her er Huaweis "nye" topmobil med Google-apps og Android
Udviklingen hæmmes

IDC forventer, at USAs handlinger vil medføre store udfordringer for it-købere. Og ved et arrangement torsdag vurderede Carla Arend, chefanalytiker hos IDC, at en af følgerne er, at udviklingen i branchen vil gå ned i gear. Alene den nuværende usikkerhed vil have stor betydning, konkluderer hun.

Carla Arend gennemgik de seneste tendenser for cloud-lagring, høj-effektiv flash-lagring og fælles, verificerede standarder for dataudveksling. Standardiseringen (converged og hyperconverged) er især vigtig, fordi den bidrager til at udnytte både hard- og software optimalt.

IDC og Carla Arend forudser vækstrater på 300 procent på for eksempel cloud-lagring, 250 procent på flash-lagring og en mere end tredobling i omsætningen på hyperconverged-infrastruktur fra 400 millioner USD i 2016 til 1,3 milliarder USD i 2022.

Alle disse komponenter skal ifølge IDC drive den digitale transformation og er selve grundlaget for videre udvikling og brug af eksempelvis kunstig intelligens og Internet of Things, der alle kræver effektiv og hurtig udveksling af standardiserede data.


TAGS
handelskrig
Huawei

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S