Home » Styresystem » Så smukt og simpelt kan Linux være …
Så smukt og simpelt kan Linux være …

Så smukt og simpelt kan Linux være …

Share

Læs om disse vidunderligt designede distributioner, som udspringer af et firma, der er opkaldt efter Nguni-folkets ord for medmenneskelighed

Det skorter ikke på Ubuntu-varianter. Man kunne sikkert selv oprette en ved at installere en desktop og ændre nogle standardapplikationer. Men nogle er simpelthen fremragende, idet de tager den klippestabile Ubuntu-base og lægger unikke og stærke funktioner oveni. Et eksempel er elementary OS, der via sin egen Pantheon-desktop leverer en æstetik og en enkelhed, der kan konkurrere med Mac OS. I stedet for at tvinge brugerne til at læse manualer (hvilket i mange tilfælde blot udløser flere spørgsmål) satser elementary OS på et minimum af dokumentation.

Det har til formål at være så intuitivt, at brugerne selv kan finde ud af tingene. Et andet af dets mål er “concision”, der består i at gøre tingene enkle og undgå at blæse noget op. Endelig stræber man efter “accessible configuration”, altså at man ikke bombarderer brugeren med valgmuligheder eller beder om information, som kan skaffes automatisk. 

Det kan lyde lidt tåget, men når man ser, hvordan app-indikatorerne på raffineret vis formidler nyttig information, hvordan infobjælker nænsomt orienterer om presserende situationer, og hvordan alt er integreret så fint, fremgår det tydeligt, at der er substans i det hele.

This is box title

I en præsentation af smukke distributioner må vi ikke forsømme at nævne Pop!_OS. Vi blev virkelig imponeret over 20.04-releasen i april 2020. Pop!_OS (vi holder af det hele – undtagen den besynderlige tegnsætning) er lavet af Linux-systemproducenten System76 fra Colorado. Det er et OEM-firma, og man ville kunne levere et operativsystem, der med garanti kunne fungere sammen med firmaets hardware. Men man ønskede også – i lighed med de andre distributioner, vi har nævnt i denne artikel – et system, som gør det nemt for brugeren at gøre det, der var brug for. Pops skrivebord ligger meget tættere på Gnome 3, end det som Mint, elementary OS og Solus tilbyder, men det bør ikke skræmme nogen. Man skal heller ikke være bange, fordi den seneste release giver mulighed for at opleve – meget forsigtigt – fornøjelsen af en fliseopdelt vinduesmanager.

Se også:  Linux og Windows i smuk harmoni: Den nyvundne kærlighed er godt nyt for alle

Pop!_OS findes i to versioner: En med den proprietære Nvidia-grafikdriver, og en med open source-drivere til hardware fra AMD og Intel. System76 har bidraget med en vældig masse til Linux, herunder en Firmware Manager-brugerflade til opdatering af firmware via Fwupd. I Pop er dette integreret i Gnome Settings-applikationen. Det fungerer selvfølgelig ikke kun med System76-

Hardware, men med alt det, der er understøttet af Fwupd (og det vil sige temmelig megen hardware). Pop har også mange løsninger på velkendte problemer såsom flere skærme og hybridgrafik.

1 2 3 4Næste

TAGS
linux
Ubuntu

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S