Home » Sikkerhed » Så nemt er det at være hacker
Så nemt er det at være hacker

Så nemt er det at være hacker

Share

På en konference i Bratislava fik journalister fra hele verden for nyligt demonstreret, hvor nemt det er at være hacker. For selv om trusselsbilledet naturligvis hele tiden udvikler sig, er det stadig de gode gamle travere som ransomware, der er de mest effektive

At it-kriminalitet er kommet for at blive, er der næppe nogen, som kan være uenig i. Det utrolige er dog, at selv om risikobilledet løbende viser nye sider af sit onde ansigt, er der grundlæggende ikke så forfærdelig meget, der over tid har ændret sig.

Ransomware er fortsat det helt store hit blandt hackerne, og brugerne bliver ved med at falde for fristelsen til at trykke på links, de ikke skulle have trykket på eller åbne mails, de ikke skulle have åbnet. Det er grundstammen i risikobilledet.

Den helt store udfordring er imidlertid, at svindelnumrene bliver mere og mere forfinede forstået på den måde, at hackerne i stadig højere grad lærer at benytte en lingvistisk tilgang således, at de ikke kun sender fupmails, men sender fupmails, der ser ud, som om de er skrevet af dig, din kollega eller din chef.

Se også:  Rejs sikkert og trygt på ferie

”Det er ikke fordi, jeg vil sige, man som sådan er begyndt at anvende kunstig intelligens. Det kommer nok en dag, men hackerne bliver stadig dygtigere til at tilegne sig viden om den måde en specifik medarbejder i en virksomhed skriver og udtrykker sig på. Det betyder, at når den regnskabsansvarlige i en virksomhed får en mail fra direktøren om, at der skal overføres så og så mange tusinde kroner til en konto i udlandet, ja så virker den mere og mere troværdig. Både fordi den kommer fra direktørens e-mailkonto, og fordi den er skrevet i hans sprog”. Det siger Leif Jensen, der er nordisk kanaldirektør i sikkerhedsvirksomheden ESET, som for nylig var vært ved en konference i Bratislava, hvor journalister fra hele verden fik en indføring i, hvorledes de kriminelle arbejder.

Se også:  Trusselsbilledet anno 2020 – 1. del: Derfor hacker hackerne
IoT-enheder er en åben ladeport

Ifølge Leif Jensen var det en øjenåbner for deltagerne, og målet for konferencen var da også helt uden markedsføring og salgssnak at give et indblik i de research- og udviklingsværktøjer, som ESET arbejder med.

Mange af journalisterne blev ganske enkelt overrasket over, hvor nemt det er at komme i gang som hacker, og målet var at klæde dem bedre på til at forstå teknologien og dermed også klæde dem bedre på til at formidle budskabet om, hvor vigtig effektiv cybersikkerhed er.

1 2 3 4Næste

TAGS
hacker-angreb
hacking
It-sikkerhed
Sikkerhedszonen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S