Home » Sikkerhed » Så lidt koster en russisk hacker
Så lidt koster en russisk hacker

Så lidt koster en russisk hacker

Share

Det er væsentligt billigere at få hacket en Gmail- eller Hotmail-konto af en professionel russisk hacker end at købe en ny smartphone. Det afslører it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro i en ny rapport, som i detaljer kortlægger, hvor og hvordan russiske hackere systematisk sælger kriminelle ydelser som hyldevarer til faste lave priser

Trend Micro har gennem længere tid overvåget populære russiske hacker-fora som antichat.ru, xeka.ru og cardingcc.com for at finde ud af, hvilke hacker-produkter der bliver efterspurgt, og hvilke tjenester de professionelle russiske hackere tilbyder. Resultatet er nedenstående priser, der bekræfter de seneste års professionalisering af internetkriminaliteten:

“Onlinekriminalitet er i dag ikke længere en hobby, men en måde at tjene penge på for kriminelle på nettet. De russiske cyberforbrydere ser internettet som en legeplads med mange sårbare websites og masser af ubeskyttet data, og vores research viser tydeligt, at de russiske undergrundsfora kører som en traditionel forretning,“ siger Kim Lindberg, sikkerhedsekspert, Trend Micro.

Læs også:
Superhackerne truer

Rappporten afslører at hacking af e-mail-konti og konti på sociale medier som Gmail-, Hotmail-, og Yahoo-mails koster 936 kroner/stk. Samtidig fortæller den at såkaldt denial-of-service-angreb, som får computere eller websites til at gå ned koster mellem 58 og 6990 kroner afhængig af varighed.

Ransomeware- eller Winlocker-software, som er designet til at fryse en computer og efterfølgende kræve løsepenge af brugeren, hvis han eller hun vil have frigivet sin computer igen fås til 58-116 kroner, mens en trojansk hest koster 46 kroner og et botnet med 2.000 computere koster 1160 kroner.

Læs også: Sådan kommer du dig efter et hackerangreb

Spam til 1 million tilfældige e-mail-adresser fås for 58 kroner, og der tale om sms-spam er prisen 870 kroner for 10.000 sms’er. Et værktøj til at spamme på Skype koster 232 kroner.

Læs også: 10 trin til en sikker computer


TAGS
botnet
it-kriminalitet
Trend Micro

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S