Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Så gode er sikkerhedsprogrammerne

Med disse tre sikkerhedsprogrammer er du sikker på at få en løsning, som hele tiden holder trit med de nye trusler.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Markedet bugner af sikkerhedsprogrammer, og når du køber en ny computer, er der ofte installeret et program på den.

Det fungerer oftest i begrænset periode. Herefter skal du forny licensen og betale, og det bør du bestemt overveje. For har du nyeste version af et godt sikkerhedsprogram, har du også den nyeste ”kur” imod truslerne.

Duer gratis antivirus?

Et antivirusprogram, som dem, vi tester på disse sider, er ikke voldsomt dyre. Typisk 500-600 kroner om året, og så har du endda licens til flere computere, dvs. til hele familien.

Og når man alligevel benytter Windows som styresystem, hvorfor så ikke nøjes med det gratis antivirusprogram fra Microsoft: Windows Essentials?
Det vil sikre dig mod de mest udbredte og kendte vira, men tilbyder ikke de ekstra sikkerhedsindstillinger – herunder personlige indstillinger – som mere avancerede sikkerhedsprogrammer har. De fleste trusler fanges af dette program, men det scanner ikke webadresser og mails.

Der findes udbydere af gratis sikkerhedssoftware, hvor du blot downloader programmet fra nettet. Typisk for disse programmer er, at de som Microsoft-løsningen har begrænset funktionalitet. Så hvis sikkerheden skal være højst mulig, skal du have fat i et af de programmer, vi tester her. Det leverer ikke kun softwareløsninger – men også en stab af mennesker, som hver dag opdaterer dem, så de opdager de trusler, som opstår hver dag, ja, faktisk hver eneste time døgnet rundt.

Læs testene her:

Norton 360 version 5.0
F-Secure Internet Security
BullGuard Internet Security

Identitetstyveri er en af de nyeste trusler på nettet. Her bliver dit cpr-nummer eller andre personlige oplysninger stjålet, således at kriminelle kan få adgang til konti, persondata og andre følsomme oplysninger. Sådan mindsker du risikoen for at låne din identitet ud:

• Vær kritisk, hvis du bliver bedt om at indtaste dit cpr-nummer.

• Hold øje med dine bankkontoudskrifter. Her kan du hurtigt fange et misbrug.

• Klik ikke på links i mails, der angiver at komme fra en webtjeneste. Du kan i stedet taste adresselinjen manuelt.

• Brug en browser, der har en funktion, som blokerer phishing-websteder. Kan hentes som plug-in til de populære browsere.

• Når du møder et krav om at udlevere personfølsomme oplysninger, bør du altid være mistænksom.

• Download ikke et program, som du ikke kender som sikkert.