Home » Bærbar computer » Så bliver den bærbare ikke stærkere
Så bliver den bærbare ikke stærkere

Så bliver den bærbare ikke stærkere

Share

At køre selv de vildeste og tungeste spil på en bærbar pc er ikke længere en udfordring, viser testen af gaming-bærbare med al tydelighed. Men du betaler for de heftige kræfter – ikke kun på prissedlen, men også med hensyn til vægt og størrelse

Den bærbare pc er tæt på at indhente sit stationære forbillede, når det handler om gaming. Ydelsen er røget kraftigt i vejret de senere år. Kun skærmene hænger noget efter, ikke så meget i kvalitet, men fordi de – selv når de er 17 eller 18 tommer – ikke helt kan måle sig med en egentlig pc-monitor, der jo kan være langt større.

Der er meget at glæde sig over i disse gaming-bærbare, vi tester her. Men der er også en bagside af medaljen. De voldsomme kræfter gør computerne meget store og ret så tunge. En vægt på 4, 5 eller endnu flere kilo er ikke usædvanligt. Dertil skal du ligge vægten på den kæmpe strømforsyning, som alle på nær en enkelt har i denne test.

Se også:  MSI Prestige 15 [TEST]: Flot arbejdsmaskine fra gamingspecialist

De store dimensioner giver plads til gode højttalere. Nogle af computerne er endda udstyret med en lille subwoofer, som sender de dybeste frekvenser nedad, hvor bordet virker som basforstærker. Derfor er de nye bærbare også gode underholdningsmaskiner på andre fronter: musik, film og så videre. Og så er det blevet en klar trend, at anerkendte lydproducenter leverer lydkredsløb og højttalere.

Dedikeret grafikkort

Hvor lydproducenterne vælges a la carte, er der tilsyneladende kun én producent af grafikkredsløb, der duer til noget i denne her sammenhæng. Alle testdeltagerne har et dedikeret grafikkort, men hver og en benytter et Nvidia GeForce-grafikkort. De dyreste testdeltagere har det nyeste grafikkorf fra Nvidia, mens de billigere modeller er udstyret med et lidt langsommere eller ældre kort. Det betyder dog ikke det helt store. For sidste års grafikkort behøver ikke være langsomt.

At der er sat tyk streg under gaming afsløres af andre ting end blot størrelse og vægt. For eksempel er der kun én pc i hele feltet, der har trykfølsom skærm, hvilket er usædvanligt, når vi taler Windows 8-pc’er i denne prisklasse. Men her prioriterer producenterne at bruge pengene på den rå maskinpower, for den trykfølsomme skærm er alligevel ikke den mest hurtige og præcise måde at styre sin helt eller sine tropper med.

Se også:  MSI Prestige 15 [TEST]: Flot arbejdsmaskine fra gamingspecialist

Testen viser, at du kan få en fornuftig gaming-computer til under 6000 kroner, hvis du kan leve med, at den er knap så lækkert bygget som de bedste modeller. I den anden ende af prisskalaen finder vi toppen af poppen til den firdobbelte pris.

Konklusionen er, at for omkring 10.000 kroner er du rigtigt godt kørende, hvis du vil have store gaming-oplevelser og en maskine, der kan tryne dine fjender.

Læs testen her: Den perfekte bærbare til gaming – og til meget mere


TAGS
gaming bærbar

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S