Home » Transport » Så billig bliver Volkswagens elektriske minibil
Så billig bliver Volkswagens elektriske minibil

Så billig bliver Volkswagens elektriske minibil

Share

Prisen på ID.Life bliver tæt på det halve af ID.3, den billigste i ID-serien lige nu, og den har indbygget biograf

Volkswagen er på vej med en ID.-model i minibilssegmentet. Den bliver lige nu fremvist på den internationale biludstilling IAA Mobility 2021 i München.

Bilen hedder ID.Life, og den forventes at få en startpris på blot cirka 20.000 euro. Det er tæt på det halve af ID.3, som lige nu er den billigste elbil i ID-serien. Her ligger prisen på 35.000 euro.

Den første forhjulstrukne ID

ID.Life er bygget på en mindre version af Volkswagens elektriske MEB-platform, der er specielt udviklet til en elbil i kompakt format. Det er første gang, at en MEB-baseret model er udstyret med forhjulstræk. Med sin 172 kW (234 hk) elmotor accelerer ID.Life fra 0 til 100 km/t på 6,9 sekunder, mens et 57 kWh stort batteri muliggør en rækkevidde på omkring 400 kilometer (WLTP).

”Det er den mest skalerbare elektriske platform i branchen. Vi er kun lige begyndt at indse MEB’s potentiale. Ydeevne, ladekapacitet og rækkevidde vil fortsat blive forbedret ved softwareopdateringer og ved introduktionen af hver ny model”, siger Thomas Ulbrich, medlem af bestyrelsen med ansvar for udvikling hos Volkswagen-mærket.

Se også:  Disse elbiler udnytter batteriet bedst
Minimalistisk design

Designerne har undgået dekorative lister, påmonterede dele og en kompleks sammensætning af forskellige materialer. Den horisontale opdeling mellem karosseri, glassektioner og taget bidrager til det stilrene udseende. Taget kan afmonteres og er lavet af oppustelige tekstiler, der giver en oplevelse af at være udendørs. Samtidig reducerer denne løsning også køretøjets vægt.

Natur- og genbrugsmaterialer

Visionen om en mere bæredygtig tankegang inden for mobilitet afspejles i valget af materialer, herunder lakken. I den klare lak til karrosseriet bruges træflis som et naturligt farvestof og biobaseret hærder. De oppustelige tekstiler til taget og frontdækslet består af 100 procent genbrugte plastikflasker. I interiøret er der brugt træ på instrumentbordets overflader og Artvelours Eco til bagsædets sædeoverflader og dørbeklædning. Derudover fungerer bio-olie, naturgummi og risskaller som grundmaterialer i de dæk ID.Life kører på.

Multifunktionelt interiør

På kort tid kan interiøret forvandles til en biograf eller en gaming-lounge. Spillekonsol og projektor er med om bord. En projektionsskærm kan trækkes sig ud af instrumentbrættet, når det kræves. Yderligere enheder kan tilsluttes individuelt og forsynes med strøm fra en 230 volt / 16 ampere forbindelse i kabinen.

Se også:  Volvo afslører familievenlig elbil med Google ombord: Her er C40 Recharge

Sædearrangementet i ID.Life er designet til at være ekstremt fleksibelt, så det kan opfylde brugerens behov i alle situationer. Både forsædet og bagsædet kan lægges fladt ned, hvilket giver muligheder for at forvandle interiøret til en biograf, en to meter lang seng eller en kompakt van med maksimal bagagerumskapacitet.

Digitalt betjeningskoncept

Kameraer og et stort display erstatter både udvendige og indvendige spejle. Væsentlige kørefunktioner styres via et touch-betjeningspanel på det sekskantede, åbne rat. En smartphone kan også integreres i betjeningskonceptet. Navigationen kan f.eks. styres via din egen enhed, uanset om det er en smartphone eller tablet. Musik, film og spil på den kan integreres i ID.Life og indholdet vises på projektionsskærmen i interiøret.

Fremskynder transformation

Udvidelsen af ID.-familien med en model i minibilsklassen til priser fra 20.000 euro er endnu et vigtigt skridt i retning af 100 % elektrificeret mobilitet. Frem mod 2030 ønsker Volkswagen at øge andelen af elbiler, så de udgør mindst 70 % af det samlede bilsalg i Europa og mindst 50 % i Nordamerika og Kina.


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
id.3
id.4
volkswagen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S