Home » Software » Ryd op i det digitale klædeskab
Ryd op i det digitale klædeskab

Ryd op i det digitale klædeskab

Share

Det er nemt at hyre rengøringshjælp i form af små programmer, som hurtigt rydder op i det værste digitale snavs. Og du får en computer, som er nem at overskue og har mere plads på harddisken

Der findes to grundlæggende metoder til at holde orden i Outlook: mapper og regler.

Mange af os har flere mailkonti i samme tjeneste, og rigtig mange af os modtager alt fra elektroniske fakturaer for køb hos Amazon over private mails til nyhedsbreve i en og samme indbakke.

Vil du have orden og bedre overblik, så opret en række mailmapper med eksakte og sigende navne som for eksempel ”Faktura 2012”, ”Køkkenrenovering 2013” og ”Sommerfugleforeningen”. Du opretter mapper ved at højreklikke på indbakken og vælge ”Ny mappe” fra rullemenuen.

Hvis du ikke gider at sortere posten, så lad Outlook gøre det. Find en mail, som skal i ”Faktura 2012 ”-mappen. Højreklik, og vælg Regler > Opret regel. Skriv emneord, marker en afsender, og hvilken mappe denne type mails fremover skal lægge sig i. Under ”Avancerede indstillinger …” udfylder du flere kriterier.

Du kan også fra topmenuen vælge Filer > Administrer regler og beskeder. Under fanen ”Regler for e-mail” vælger du ”Ny regel…”, som åbner dialogboksen ”Guiden regler”, eller du vælger ”Skift regel”.

[pt id=’2025931′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Vælter det ind med mails fra forskellige typer af afsendere eller vil du bare gerne overlade opgaven til Outlook så lad mailprogrammet sortere posten for dig.”‘]

Vælter det ind med mails fra forskellige typer af afsendere, eller vil du bare gerne overlade opgaven til Outlook, så lad mailprogrammet sortere posten for dig.

Du rydder op i Outlook 2010 under fanebladet Filter > Oplysninger > Oprydningsværk-tøjer > Oprydning i postkasse. Sæt en bestemt ”udløbsdato” på dine mails, og bed Outlook autoarkivere dem i ”Arkivmapper”. Samme funktion findes også i ældre udgaver af Outlook.

Husk at trimme spamfilteret og framelde unødige nyhedsbreve, reklamemails m.m. Selvom du ikke aktivt har valgt dem til, har mange sites og onlinebutikker en slem tendens til at sætte vores adresse på listen alligevel.

[pt id=’2025932′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”I nyere udgaver af Office her Office 2010 skal du ind under fanen ”Filer” for at komme til at svinge fejekosten over Outlooks indbakke.”‘]

I nyere udgaver af Office, her Office 2010, skal du ind under fanen ”Filer” for at komme til at svinge fejekosten over Outlooks indbakke.

Mængden af musik kan nå gigantiske størrelser. En simpel søgning med det gratis program Anti-Twin fandt over 10 GB musik på en af testholdets NAS’er, hvoraf over 1 GB var rene og åbenlyse dubletter.

Se også:  Gratis Adobe-plugin giver bedre PDF-værktøjer i Chrome-browseren

En del af forklaringen er, at Windows lægger alle musikmapper sammen – både de delte og standardmappen ”Musik”. Slet alle de mapper, som Windows Media Player tror, den skal hente musik fra. Det gør du under Organiser > Administrer biblioteker > Musik.

Fjern de unødvendige mapper, og du kan nøjes med en enkelt grundmappe. Så er det også lettere for andre programmer og enheder som for eksempel en Xbox 360 via Media Center Extender at finde filerne, da mappen ”Musik” sættes som standard.

Windows Media Player har desværre ikke en funktionsknap, som sletter dubletter, men du kan reducere udvalget ved at bede programmer som Anti-Twin og Duplicate File Finder om at rydde op. Alternativt kan du bruge Similarity og Tune Sweeper til iTunes.

[pt id=’2025933′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Mange års kopiering flytningen og parring af musiksamlinger giver grimme resultater. Alene på testholdets NAS nåede diskoteket op på 102 GB – med 1 GB dubletter.”‘]

Mange års kopiering, flytningen og parring af musiksamlinger giver grimme resultater. Alene på testholdets NAS nåede diskoteket op på 10,2 GB – med 1 GB dubletter.

Programmerne hentes gratis på det anerkendte site Cnet.com. Undgå fremtidige dubletter i iTunes ved at gå til Rediger (i Windows) eller iTunes (iOS) til Indstillinger > Avanceret. Husk flueben i ”Bevar organisering i mappen iTunes Music” og ”Kopier arkiver til mappen iTunes Music, når de tilføjes til biblioteket”.

Derefter skal musikfilerne opdateres. Klik på Organiser > Anvend opdaterede medieoplysninger.

Fotos og billedfiler er en anden hovedpine. Ofte hiver vi bare filerne ind fra digitalkameraet uden at lægge dem i mapper og navngive dem. Det resulterer i store mængder filer med navne som IMG200_2547.jpg.

I billedmapperne højreklikker du på den første fil. Vælg ”Omdøb”, og skriv for eksempel ”Sommerfugle2012 (1)”, og tryk ”Enter”. Nu hedder mappens billeder ”Sommerfugle2012” med et efterfølgende og fortløbende nummer. Er navnet ikke sigende nok, tilføjer du mærker. Åbn mappen ”Billeder”.

Se også:  Stress-undersøgelse får Microsoft til at ændre i Outlook

Find det relevante billede, eller marker flere billeder samtidig ved at holde knappen Ctrl nede. Nederst i vinduet – eller i siden – finder du detaljer om billedet. Klik på ”Tilføj et mærke”. Skriv for eksempel ”Citronsommerfugl”, og klik ”Gem”.

Tilføj flere mærker eller emneord ved at klikke på tegnet ; mellem ordene. I Windows 8 sker dette automatisk.

[pt id=’2025934′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Navngivning af billeder sker direkte i Windows og er med til at give et bedre overblik sortere samlingerne og gøre en genfinding lettere.”‘]

Navngivning af billeder sker direkte i Windows og er med til at give et bedre overblik, sortere samlingerne og gøre en genfinding lettere.

Hvis du tør, så hent programmet Duplicate File Finder, men forbered dig på at få et chok.

Scanning af en computer med blot 200 GB stor harddisk afslørede over 11.000 dubletter af blandt andet PDF’er, fotos, gif-filer og systemfiler. Har du is i maven, lader du programmet gøre arbejdet.

Alternativt hjælper programmet med en manuel oprydning. I ”Search Options” oppe i venstre hjørne sætter du ligheden så højt som muligt – det vil sige 100 procent. I listen viser programmet så, hvor tæt to filer er på at være ens.

En anden populær rengøringshjælp er CCleaner og programmets udvidelse CCEnhancer, som rydder ud i unødvendige filer, døde genveje og korrupte nøgler i registreringsdatabasen.

Da vi er i gang med den store årlige hovedrengøring, bør du også scanne harddisken med Windows Essentials, rydde op med Windows Diskoprydning og defragmentere harddisken. Alternativt kan du på Cnet.com hente programmet Slimcleaner, som fejer harddisken ren og optimerer den.

Er du træt af en tung start, så åbn Kontrolpanel, søg på ”Jobliste” og vælg fanen ”Start”. Her fravælger du programmer, som starter automatisk, når du tænder computeren.

Ellers kan du hente programmet AutoRuns hos enten Microsoft eller på Cnet.com. I Windows 8 kan du ud over programmer også fravælge apps i opstarten.

[pt id=’2025935′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Diskpartitionen på 200 GB blev scannet af Duplicate File Finder hvilket afslørede over 11.000 dubletter. En rengøring ville frigive over 18 GB på harddisken.”‘]

Diskpartitionen på 200 GB blev scannet af Duplicate File Finder, hvilket afslørede over 11.000 dubletter. En rengøring ville frigive over 18 GB på harddisken.

Internet Explorer gemmer oplysningerne om din færden på nettet. Ikke fordi disse data fylder så meget, men alligevel. I IE 10 klikker du på Funktioner (tandhjulet til højre) > Generelt > Browserdata. Marker ”Slet browserdata ved afslutning”.

Under browserdata kan du vælge flere indstillinger såsom sletning af ”Cookies og webstedsdata” og ”Formulardata”. Under ”Indstillinger” kan du afsætte et maksimalt antal MB på harddisken til midlertidige internetfiler og antal dage, siderne gemmes.

Skal data automatisk slettes, går du ind under fanen ”Avanceret”. Scroll ned af listen til ”Sikkerhed”. Sæt flueben i ”Tøm mappen Temporary Internet Files, når webbrowseren lukkes”.

For sikkerhedens skyld kører du til sidst en scanning med Microsoft Security Essentials og en komplet scanning af harddisken med CCleaner (CCEnhancer). Med Superantispyware får du også indfanget spyware og små, irriterende malware-filer.

[pt id=’2025936′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Hver gang vi surfer besøger hjemmesider og indtaster formulardata efterlader det datafiler på harddisken. De midlertidige filer kan hurtigt vokse i størrelse og antal.”‘]

Hver gang vi surfer, besøger hjemmesider og indtaster formulardata, efterlader det datafiler på harddisken. De midlertidige filer kan hurtigt vokse i størrelse og antal.


TAGS
iTunes
Microsoft Security Essentials
Outlook
pdf
Windows 8
Xbox 360

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S