Home » Sikkerhed » Ryd din pc for malware
Ryd din pc for malware

Ryd din pc for malware

Share

Hvis din pc er begyndt at opføre sig underligt, kan årsagen være malware. Med programmet HitmanPro kan du gå på opdagelse efter den uønskede infektion

Dit sikkerhedsprogram er altid den første garde-ring over for internetbaserede trusler, og en virus eller trojansk hest vil næsten altid blive fanget. Men mere diskrete malware-angreb kan slippe gennem sikkerhedsnettet. Normalt vil vi ikke anbefale at bruge et sekundært sikkerheds-program, men HitmanPro er et godt værktøj, hvis du vil have et ekstra bud på, om du er angrebet af malware.

HitmanPro er et adfærdsbetinget scanningsværktøj til at tjekke din pc for filer med tegn på malware. Herefter sender HitmanPro en forespørgsel til Scan Cloud for at få mistanken bekræftet. Hvis filen er ukendt, uploader HitmanPro den til Scan Cloud, hvor den scannes ved hjælp af antivirusprogrammerne fra førende leverandører. Læs her, hvordan du får glæde af dette værktøj.

Her er de basale indstillinger, som styrer, hvordan HitmanPro fungerer. Du kan få HitmanPro til at scanne efter alle værktøjslinjer, som forsøger at installere sig selv uden din godkendelse.

Fastlæg tidspunkter

Med denne fane kan du planlægge en scanning efter malware, ligesom du opsætter en virusscanning i dit sikkerhedsprogram.

Scannehistorik

Alle emner, som HitmanPro mener er skadelige, bliver lagt I karantæneområdet. Der er også en underfane, “Logs”, hvor du finder detaljerede informationer om scanningerne.

Proxy-indstillinger

Her kan du ændre på de Proxy-indstillinger, som HitmanPro anvender. Som standard anvendes Internet Explorers ind-stillinger, men du kan indtaste andre browser-muligheder manuelt.

Avancerede indstillinger

Du kan bruge VirusTotal til at kontrollere de karantæneramte filer. Alternativt kan du tillade EWS (Early Warning System), men det er kun for eksperter, for det kan ved forkert brug skade din pc.

Se også:  Stort sommertema – sport, ferie og festival: Her er redaktørens udvalgte produkter

HitmanPro er gratis i en måned og kan hentes fra surfright.nl/en/hitmanpro. I installationsprocessen kan du vælge at lade værktøjet scanne din computer, hver gang den starter. Det er en god idé. Bemærk, at du ikke behøver installere HitmanPro. Det kan køre direkte fra et USB-drev, en dvd, en lokal harddisk eller en NAS.

[pt id=’2036570′ size=’large’ link=’file’]

 

Klik på “Next” på installationsskærmen – og “Next” igen for at komme ind på hovedbrugerfladen. En hurtig scanning sker automatisk. Den tjekker alle mapper for malware, som er sluppet igennem dit sikkerhedsprograms net. Hvis du får meddelelsen ”Delete failed” på listen over identificerede filer, skal du lukke din webbrowser.

[pt id=’2036571′ size=’large’ link=’file’]

 

Programmet fjerner automatisk tracking-cookies i din browser og giver besked om alle trusler, som kræver din opmærksomhed. Antal scannede objekter og scanne-tid vises, og du kan gemme rapportloggen ved at klikke på funktionen nederst til venstre i vinduet. Klik til sidst på ”Close”.

[pt id=’2036572′ size=’large’ link=’file’]

 

Vælg ”Indstillinger”. Under fanen “Indstillinger” er funktionen ”Scan for Potential Unwanted Programs (PUPs)” allerede valgt. Under den finder du en rullemenu. Vælg ”Delete”, hvos du vil have HitmanPro til automatisk at fjerne tilføjelser som browserværktøjslinjer, som blev til-føjet under installationen af andre programmer.

[pt id=’2036573′ size=’large’ link=’file’]

 

På den anden fane kan du ændre, hvordan HitmanPro scanner din pc. Du finder alle de sædvanlige mulig-heder som scannetidspunkt og -type. Men der er også usædvanlige funktioner – som at der ikke må scannes, mens du bruger et fuldskærmsprogram, eller at du kan tilføje en ”Scan with HitmanPro”-funktion til Stifinder.

[pt id=’2036574′ size=’large’ link=’file’]

 

Du kan også bruge HitmanPro via kommandolinjen. Klik “Start”, og søg efter kommandoprompten. Skriv
C:ProgramFilesHitmanProHitmanPro.exe fulgt af en kommando (for eksempel /scan). En god kommando er /fb (Force Breach mode), som stopper uvigtige processer. Se en komplet liste over kommandoer på http://bit.ly/LarvDj.

[pt id=’2036575′ size=’large’ link=’file’]

 

Under fanen ”Advanced” findes en mulighed kaldet Disk Mode. Indstil den til ”Direct disk access (recommended)”, så scanner HitmanPro din pc, når Windows starter. I sektionen VirusTotal kan du vælge at bruge HitmanPros tje-neste til at analysere filer eller webadresser. Du skal tilmelde dig tjenesten ved at bruge det viste link.

[pt id=’2036579′ size=’large’ link=’file’]

 

På hovedskærmen vælger du ikonet “Kickstart”. Du bliver bedt om at indsætte en USB-enhed. Indsæt den, og vælg den fra listen. Klik ”Install Kickstart”. Du får en meddelelse om, at USB-enheden skal formateres, før programmet kan installeres. Det vil slette alting på enheden, så kontroller, at den ikke rummer vigtige filer.

[pt id=’2036576′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvis du støder ind i malware, der holder din pc som gidsel ved at kryptere dine data, indtil du betaler en løsesum, kan du indsætte USB-enheden med Kickstart, gå ind i boot-menuen i BIOS og vælg enheden. Du kan nu vælge at boote uden om den fjendtlige ransomware, så du kan starte Windows og køre HitmanPro.

[pt id=’2036577′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvis du vil fjerne en trussel mod din pc, skal du købe det fulde produkt, men inden da kan du bruge værktøjet VirusTool. Du kan fastlægge scanninger i HitmanPro til bestemte ugedage og bestemme, om du heller vil bruge Windows Task Sceduler til at planlægge vedligeholdelse. Gå ind på http://bit.ly/Lfj8qe for at se, hvordan du gør.

[pt id=’2036578′ size=’large’ link=’file’]

 

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]
Se også:  Ny alvorlig malware udgiver sig for at være populære spil

Ordknuser

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Datatid techlifes bedste tip

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Guide
Hitman
malware
Tips og trick
virus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S