Ruark R7 [Test]: Et hi-fi-møbel til det hele

Ruark R7 [Test]: Et hi-fi-møbel til det hele

Share

Dette er en specialitet: et musik-anlæg til streaming, multirum, radio, cd, DAB, Bluetooth og tv-lyd. Lydmøblet fra britiske Ruark spiller flot, men så er prisen også derefter

Der findes faktisk ingen produkter på markedet, der helt kan hamle op med R7 fra lydspecialisten Ruark. Det vil vi vove at påstå. For hvem har et alt i et-anlæg, der kan matche at stå lige ved siden af en Arne Jacobsen-stol og PH-lampe? Det nærmeste er vel B&O, men danskerne har ikke et produkt, der er så specielt og kan det samme som R7.

Det en meter aflange møbel står på fire træben og fås i forskellige træsorter. Det er rent retrolook, møbelfinishen er ret flot. I kabinettet finder du to frontvendte mellemtone/diskantenheder og i bunden sidder en 8” basenhed, der fungerer som subwoofer. Alle enheder er af høj kaliber. Ruark har da også primært en fortid som højttalerbygger til entusiaster.

Se også:  Smarthome [STORTEST]: Wi-Fi-gadgets på hjemmets digitale motorvej

På fronten sidder et display med slids til cd’er, og det hele kan styres fra en drejeknap på toppen eller med en identisk fjernbetjening, der ligger godt i hånden. Bagpå finder du store køleribber til den indbyggede 160 watts klasse A/B-forstærker. Der er også indgang til digitale enheder, analoge udgange og endda en grammofonindgang. Du kan uden problemer stille en pladespiller oven på møblet, som også håndterer DAB, FM, streaming (både via Wi-Fi og kablet netværk) samt multirum til andre af Ruarks trådløse højttalere.

Den digitale indgang kan bruges til dit tv, som kan monteres over møblet – eller endda i det! For der er beslag bagpå, så du kan hænge tv’et direkte på R7. Så har du en komplet tv/musik-løsning i rummet. Der er mulighed for at tilkøbe en hylde, som kan hænge under anlægget. Her kan du have en settop-boks, en Blu-ray-afspiller eller lignende. Det hele er ret let at sætte op, da du blot vælger, hvilken musikkilde du vil høre, og så drejer du på knappen og trykker.

Se også:  Fibaro Motion Sensor og Fibaro CO Sensor [TEST]: Sensorer til det hele

Del denne