Her er den første foldbare smartphone

Her er den første foldbare smartphone

Share

Royole FlexPai kan foldes ud, så den kompakte smartphone får storskærm som en tablet

Det forventes at Samsung præsentere sit bud på en foldbar telefon i morgen ved producentens store udviklerkonference i San Francisco. Inden da når den californisk baserede producent Royole imidlertid lige at komme dem i forkøbet. For de har nu løftet sløret for hvad der må betegnes som verdens første foldbare smartphone.

Navnet er FlexPai og i sammenfoldet tilstand er er tale om en mobil med ganske beskeden 4″ AMOLED skærm. Folder du den ud får du imidlertid hele 7,8″ at boltre dig på. Det svarer til skærmstørrelsen på mange tablets. 

Styresystemet, som er baseret på det nye Android 9, tilpasser layoutet i forhold til hvilken tilstand mobilen er i.

Se også:  Smartphones [TEST]: Sommerens sejeste smartphones

FlexPai har hvad man forventer af en førsteklasses Android-mobil, herunder den spritnye Qualcomm Snapdragon 8150-processor, som faktisk ikke engang officielt er lanceret endnu samt op til 8GB ram, 512GB lager og 3.800 mAh batteri. Der er desuden dobbeltkamera med 16 MP + 20 MP tele, der dublerer som selfiekamera, når mobilen er klappet sammen. Så vender du den bare og bruger skærmen bagpå.

Om vi overhovedet kommer til at se noget til FlexPai er dog meget usikkert. Indtil videre bliver den kun lanceret i Kina og da Royole ikke ellers er ude på det europæiske marked, er chancerne formentlig små. Her er Samsung, LG og Huawei, som alle forventes at kommer med foldbare smartphones inden for den nærmeste fremtid et sikrere sats.

Se også:  Xiaomi-mobilerne er kommet til Danmark - topkvalitet til lavpris

FlexPai bliver dog heller ikke billig. I Kina sælges den til priser, der svarer til over 8.500 danske kroner.

Se en lille hands gennemgang af mobilen i dette tweet:

Del denne