Home » Router » Router til det hele
Router til det hele

Router til det hele

Share

Hvis du vil have en router med flere muligheder end de almindelige hjemmeroutere, så tag et kig på Sonicwall’s TZ 100 Wireless N. Der findes stort set ikke den ting, den ikke kan – mod betaling

Her på redaktionen har vi efterhånden testet mange routere, ikke alle med lige stor fornøjelse, men alle med mere eller mindre de samme muligheder og funktioner.

Helt anderledes var det dog med Sonicwall’s nye router til hjemmet og små virksomheder. Den kunne alt det, den skulle til hjemmet, og så en pokkers masse mere. Det var dog ikke helt uden sværdslag, at vi fik testet den, men da den først kørte, viste den sig at være en rigtig god router.

Sikkerheden i højsædet

Vi tager lige tingene helt fra begyndelsen af og konstaterer, at alle de ting en hjemmerouter skal kunne, nemlig lave forbindelse til internettet og skabe et godt trådløst netværk, ja det kan TZ også.

Installationen var relativ nem, der er en guide, der sørger for, at de almindelige indstillinger bliver klaret, så vi havde hurtigt et netværk oppe at køre. Det eneste, der virkelig undrede os her, var, at som standard havde denne router ip-adressen 192.168.168.168. Alle de routere, vi ellers har testet, har haft en adresse, der minder om 192.169.0.1 eller 192.168.1.1. Men okay – det hele stod i det stykke papir, der gjorde det ud for installationsvejledningen.

Se også:  Ny NAS til virksomhedsnetværket – plads til otte harddiske

Med den grundlæggende opsætning på plads, var det tid til at kigge nærmere på, hvad routeren eller kunne tilbyde. Sonicwall har deres rødder i erhvervssegmentet, og de har altid satset meget hårdt på, at sikkerheden skal være i top.

Det var da derfor også med sikkerhedsbrillerne godt på plads, at vi kiggede nærmere på, hvad Sonicwall TZ 100 Wireless N kunne tilbyde os.

Til at begynde med blev vi virkelig overraskede. Der var stort set alt i denne router. Antivirus, antispam, content filtering og intrusion detection – og så alligevel ikke. For det viste sig, at de faktisk ikke var en del af pakken. Ved samtlige sikkerhedsprodukter (undtagen firewall’en) stod der, at en opgradering er nødvendig for at bruge produktet. Det var så muligt at åbne op for en prøveversion, men enden på visen var alligevel, at der skulle betales for produkterne.

Det er naturligvis okay, at virksomheder som Sonicwall vil have penge for deres tjenester. Men det er irriterende, at de skal luske betalingen igennem på denne måde. Hvorfor ikke give brugerne af routeren det første år gratis? Når de så er vænnet til produkterne, og muligvis endda glade for dem, så kan de begynde at opkræve penge. Den her metode trækker klart ned i vores bedømmelse af produktet.

Se også:  Cisco køber ungarsk firma der gør det nemmere at rulle cloud-apps ud

Spændende administration

TZ 100 bærer tydeligt præg af at være i familie med de store dyre routere til virksomheder. Der er en imponerende mængde af indstillinger. Ting, som at oprette forskellige brugere eller grupper, er ikke noget, du normalt ser i en hjemmerouter, men her det med.

Der er også mulighed for at oprette en vpn-forbindelse og her administrere ret præcist, hvad det må gøres via den forbindelse.

Hvis du virkelig gerne vil sikre din forbindelse, så er det også muligt at oprette en sslvpn-forbindelse, og så bliver det næppe meget mere sikkert.

Det var dejligt at se alle dem mange spændende administrationsmuligheder i routeren, men det placerer samtidig routeren i en særklasse. Nemlig i den, for folk der ved, hvad de har med at gøre. Sonicwall er ikke for brugere, der »bare« skal have en nem router, der hurtigt opretter et netværk til dem. Det er en router, der virkelig stiller krav til administratoren. Ellers får man bare ikke et godt nok udbytte ud af dem.

Samtidig så er det også en router til dem, der virkelig vil beskytte deres netværk, og som er villige til at betale for de ekstra tjenester som Sonicwall tilbyder. Om de er pengene værd, skal vi ikke komme ind på i denne test, blot konstatere at de er der, og at de koster penge.


TZ 100 Wireless N
  • Rækkevidde
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Det er en router, der kan meget, og det betaler du for. Men desværre så er alle de mest spændende ting, nemlig sikkerheden, ikke en del af den høje pris.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
netværk
Sonicwall

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S