Home » Router » Router til spillefolket
Router til spillefolket

Router til spillefolket

Share

Den nyeste router fra Sitecom formår at kombinere avancerede funktioner med en let brugergrænseflade. Der er dog enkelte punkter, som er uforståelige i en spillerouter. Alt om DATA har kigget nærmere på den

For gameren må der ikke være lag i dataoverførslen, og det kan være katastrofalt, hvis forbindelsen pludselig forsvinder. Derfor har Sitecom lavet WL-309, eller Wireless Gaming Router II, der skulle være kræs for gamere, og med forventningerne skruet op gik vi igang med at teste den.

WL-309 er en såkaldt dualband gigabit router, hvilket betyder, at den har to radiosendere indbygget, så den kan lave to separate trådløse netværk. Et på 2,4GHz-netværket og et på 5GHz-netværket, og af mange grunde er det en rigtig god ting.

Dels er 2,4GHz-båndet efterhånden ret overfyldt. Stort set alt med en trådløs forbindelse bruger dette frekvensbånd, dels har du mulighed for at have et netværk, hvor alle enheder kan koble sig på, altså både b, g og n, og så et, hvor kun n-enheder kan koble sig til.

Humlen her er, at hvis en g-enhed slutter sig til et netværk, der understøtter både g og n, så gearer hele netværket ned til den laveste hastighed. Ved at have et segment kun til n-enheder, sikrer du dig mod at netværkshastigheden går til g-hastigheden.

Se også:  Logitech Pro X [TEST]: Flot gaminglyd - uden kabel

Automatik i højsædet

Normalt når vi tester routere, og ikke mindst gamingroutere, skal vi ind og indstille routeren. Funktionen QoS, eller Quality of Service, bestemmer, hvordan routeren håndterer trafik over netværket. Derfor er det ofte en god ide at gå ind og give spil den højeste prioritet, og hvis du har VoIP i en eller anden form, så bør det også have høj prioritet.

Men det er faktisk ikke nødvendigt med WL-309. Denne router kommer med SteamEngine- og WISH-teknologierne indbygget, hvilket betyder, at den automatisk tager højde for − og prioriterer − de datapakker, der kræver det, altså spil og VoIP.

[pt id=’2010840′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Sitecom Gaming Router II”‘]

Det betyder dog ikke, at du her helt uden indflydelse. For hvis du insisterer på at gå ned og pille i indmaden på routeren, vil du opdage, at du sagtens selv kan tilføje regler til både SteamEngine og WISH. Det kræver naturligvis, at du kender protokoltypen, sætter prioriteten og ikke mindst det interne og eksterne ip-adressespænd som reglen skal arbejde med.

Se også:  Telenor og Telia åbner for 5G

Sikkerheden på plads

Som alle routere i dag, er der en firewall indbygget i routeren, og som ved alt andet ved denne router, så er du ikke nødt til at indstille den. Men hvis du har behov for det, kan du sagtens pille i indstillingerne i firewall’en.

Således kan du for eksempel sætte virtuelle servere op, du kan lave port forwarding, oprette web-filtre og sætte regler om for, hvornår bestemte maskiner på netværket må få adgang til internettet.

Men træerne vokser ikke ind i himlen, selvom det måske virker sådan. Routeren er ret dyr for en hjemmerouter, og på grund af den høje grad af automatisering i routeren er der visse indstillinger, det er meget svært at foretage. Som en plug-and-play router er den fantastisk, men som en router til nørden, der godt vil pille ved alle funktioner, er den mindre god.


Wireless <a href="http://www.altomdata.dk/tags/Gaming" title="Mere indhold om Gaming">Gaming</a> Router II
  • Rækkevidde
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Selvom dette er en utrolig god router, så tøver vi med at give den et anbefalerlogo, for prisen er uforholdsmæssig høj, og der er næsten for få indstillingsmuligheder for den inkarnerede spiller.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Gaming
netværk
QoS
Sitecom
VOIP
Wireless Gaming Router II
WL-309

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S