Home » Router » Router eller mesh? [TEST]: Få hjælp til svaret her
Router eller mesh? [TEST]: Få hjælp til svaret her

Router eller mesh? [TEST]: Få hjælp til svaret her

Share

Kan du nøjes med en router, eller skal du op i et mesh-system for at dække boligen perfekt med Wi-Fi? Få hjælp i denne test, hvor vi ser nøje på TP-Links to seneste bud på Wi-Fi-grej og giver dig gode råd

De fleste boliger kan fint dækkes med Wi-Fi fra en ganske almindelig trådløs router. Men hvis man i sin konkrete situation oplever døde pletter uden signal i boligen, afbrydelser i data- og signaloverførsler og/eller pixelering i levende billeder, der kommer til at ligne skakbrætter, kan årsagen muligvis være dårlig Wi-Fi-dækning. Så kan løsningen meget vel være et mesh-system.

TP-Link har introduceret en ny router og et mesh-system med to enheder. De to produkters basisspecifikationer minder meget om hinanden, men det ene er næsten fire gange dyrere end det andet. Her tester vi de to løsninger, så du får hjælp til at træffe dit valg – router eller mesh.

 

Router TP-Link Archer AX73 til 1200 kroner

Enkel router til et typisk hjem

Archer AX73 ser elegant og lidt fræk ud med seks meget synlige antenner på en flad sort boks med syv indikatorer på fronten og et smart mønster i overpladen, som er en del af ventilationssystemet – og erfaringsmæssigt kan være en støvsamler.

Se også:  Asus RP-AX56 [TEST]: Skarp extender til skarp pris

Routeren ligger i hastighedsklassen AX5400 og er baseret på den seneste Wi-Fi 6-teknologi og har en total, teoretisk hastighed på 5,4 Gbps. AX73 har de to sædvanlige frekvensbånd på 2,4 GHz og 5 GHz, som kan kapere henholdsvis 574 Mbps og 4,804 GHz fordelt på seks streams. Det er flot, for det er ikke svært at finde konkurrenter i samme prisklasse med AX1800-performance og fire streams. Det er også muligt at integrere AX73 i et mesh-system. Denne løsning kalder TP-Link OneMesh.

TP-Link har ikke sparet på imponatoreffekterne i designet af Archer AX73-routeren. De seks potente antenner signalerer råstyrke, og indikatorpanelet på fronten appellerer til gamere og andre nørdede brugere.

Ellers er der ikke meget luksus over denne router. På bagpanelet er der 5 RJ45-gigabitporte – én WAN og fire LAN. Det har vi ligesom set før. På højre side er der en enlig USB 3.0-port.

Se også:  Med denne NAS bliver de helt store data-lagringer gjort hurtige
Ibrugtagning og ydelse

Som næsten altid er det nemmest at tilgå denne router via en app, som hedder Tether (tøjre på almindeligt dansk).

Appen er hurtigt downloadet, hvis man er ny i TP-Link-universet, og oven i købet er AX73 hurtig til at boote. Følg anvisningerne, så er du oppe at køre på under et kvarter.

Appen er begrænset til de mest grundlæggende indstillinger. Hvis man vil trimme mere avancerede features som båndbredde-prioritering og forældrekontrol, skal routerens funktioner tilgås fra en browser.

I vores testmiljø leverer Archer AX73 en virkelig god dækning af kælderen og det meste af stueetagen. Op til første sal, hvor radiosignalerne skal passere en muret/støbt væg og to etageadskillelser, falder hastighederne markant. Dette er aldeles normalt.

TAGS
Internet
Mesh
mesh-router
netværk
router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S