Home » Hovedtelefoner og højttalere » Roon Nucleus [TEST]: Perfekt streaming til lydentusiasten
Roon Nucleus [TEST]: Perfekt streaming til lydentusiasten

Roon Nucleus [TEST]: Perfekt streaming til lydentusiasten

Share

Roon er den modernemusikstyring til den kompromisløse lydentusiast. Den er et program til din computer eller mobiltelefon, og den er en hardware-streamer, som er hundedyr – ikke noget, du har set før …

Spænd sikkerhedsbæltet: Her er den hidtil mest ambitiøse måde at håndtere moderne musikstreaming. Roon hedder den, og det er en løsning, du kan installere på din computer eller mobiltelefon. Med den får du samlet musikken fra alle dine digitale kilder på et sted: streamingtjenester (dog kun highend-tjenesterne Tidal og Qubuz), hjemmets NAS (med alle dine rippede cd’er), internetradio fra hele verden osv.

Roon Core er selve softwaren i systemet. Alt herfra kan kontrolleres med appen Roon Remote til computer og mobiltelefon. Med denne app kan du blandt andet sende musikken videre ud til dine trådløse højttalere, din mobiltelefon, dit stereoanlæg (hvis det er udstyret med en streamingmodtager). Roon Core er så at sige slusen mellem musikkilderne og -afspillerne.

Se også:  Samsung HWQ800T [TEST]: Hvis du går efter en magtfuld bas
Markant bedre lyd

Så snart du tilføjer en rippet cd til din NAS, vil programmet indhente såkaldt metadata – altså information om musikken, kunstneren og baggrundshistorien. Det samme gælder musik fra en streamingtjeneste. Så kan du i ro og mag læse om musikken, mens du lytter. På baggrund af den information kommer programmet også med forslag til anden musik, du bør lytte til.

Roon er også hardware. Du kan nemlig købe en musikstreamer, Roon Nucleus, der kan det samme som softwaren, men som også giver lydkvaliteten et overvældende kvalitetsløft. Det er en kompakt, kvadratisk enhed i flot, sorteloxeret metal og med en masse køleribber. Bagpå finder du en Ethernet-tilslutning, HDMI-udgange mm.

Se også:  Nørdens drøm om uskyldsren strøm

Du kan tilslutte Nucleus til en ekstern digitalkonverter med USB- eller HDMI-kabel. HDMI-udgangen kan også bruges til et display, der viser, hvad der aktuelt spiller.

Nucleus har Roon Core indbygget, så du skal ikke have softwaren installeret andre steder. Den bearbejder det digitale input, som du får fra din streamingtjeneste eller den digitale musik, du har lagret på NAS eller USB-harddisk.

TAGS
anlæg
hifi
lyd
roon
Tidal

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S