Home » Robot » Robotterne rejser sig
Robotterne rejser sig

Robotterne rejser sig

Share

Nu kommer de humanoide robotter op at gå. De ligner mennesker eller dyr, og nu er de tæt på at kunne blive nyttige hjælpere, viser en række eksempler

Robotter, der ligner menne-sker eller dyr, og som kan det samme eller mere end levende væsener – det har været en futuristisk drøm gennem gene-rationer. Men den amerikanske hærs internationale robotkonkurrence Darpa Robotics Challenge i 2015 viste, at den flittige og kvik-ke maskine er tættere på end nogensinde. Den humanoide robot er ved at blive født.

Vinderen af konkurrencen, DRC-HUBO, var en sydkoreansk robot, der både kunne noget med hænderne og gå på to ben, men samtidig var så fleksibelt tænkt, at den kunne lægge sig ned på knæ og drøne af sted i højt fart ved hjælp af de hjul, der var monteret i knæhaserne.

Tobenede og firbenede

I de seneste år har den amerikanske virksomhed Boston Dynamics (der er udsprunget af universitetet MIT) været førende inden for den humanoide robotteknologi. Her har man skabt firbenede ”dyr”, der kunne spænde af sted gennem naturen og hen over forhindringer. Det kunne være en lækkerbisken for teknologiglade generaler, får sådan et væsen kunne måske vende krigslykken i et slag ved at fungere som budbringer og måske en dag endda som soldat.

Boston Dynamics står også bag robotten Atlas, som kan gå uden at vælte, selv på trapper og i kuperet terræn. Den kan også rejse sig igen, hvis den vælter, og den kan løfte kasser og placere dem på hylder.

Indtil videre benyttes robotterne ikke i det amerikanske forsvar, som ellers har afprøvet Boston Dynamics’ firbenede BigDog, fordi maskinerne støjer for meget. Men det er kun et spørgsmål om kort tid, før humanoide robotter indgår i ethvert moderne forsvar.

Måske inspireret af DRC-HUBO har den amerikanske virksomhed udviklet en helt ny robot, Handle, som kører på hjul og har gribe-arme, så den kan flytte rundt på kasser og andre genstande. Handle er måske ikke til stor hjælp endnu, men om en eller to udviklingsgenerationer vil den kunne ansættes som verdens flittigste og hurtigste lagermedarbejder.

BigDog fra Boston Dynamics er konstrueret til militærbrug. Den går hurtigt på fire ben i næsten alle terræner.

TAGS
humanoide
nytterobotter
robotter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S