Home » Andet » Robotterne indtager gader og marker
Robotterne indtager gader og marker

Robotterne indtager gader og marker

Share
Væk med cigaretskoddene i Aarhus

I hver en by ligger der cigaretskod på gader og stræder. Lige nu koster det Aarhus Kommune 3 kroner, hver gang en af kommunens renovationsmedarbejdere samler et cigaretskod op. Men nu har Aarhus som en af de første danske storbyer ”engageret” en dedikeret skodsamler-robot med tilskud fra kommunens Velfærdsteknologiske OPI-pulje.

Robotten er bygget på basis af et Capra-chassis på fire hjul – se nummer seks – og spotter skoddene med kameraer og sensorer. Når skodrobotten registrerer et skod, starter den en påmonteret støvsuger med en lille plastiksnabel og suger skoddet op.
Skoddet ender i en lille metalskuffe, der kan trækkes ud og tømmes, når arbejds-dagen er omme.

Se også:  Robotmesse i Odense genopstår – lover over 100 udstillere

Robottens computer har AI-algoritmer, der fortæller den, hvordan et cigaretskod ser ud, og den suger derfor kun cigaretskod, mens den lader andre genstande (som eksempelvis en tabt guldring) ligge. Suge-enheden leveres af det danske firma KK Tech.

Robotten spotter henkastede cigaretskodder med kameraer og sensorer.

Robotten bliver i første omgang manøvreret rundt af en operatør ved hjælp af et joystick, men det er planen at videreudvikle den til at navigere autonomt. Det håber udviklerne vil kunne lade sig gøre ved hjælp af en særlig teknologi Tapas, der giver langt mere præcise koordinater end en almindelig GPS.

Robotten vil også kunne hjælpe med en kortlægning af, hvor folk især smider cigaretskod fra sig, og på den måde kan holdet bag Skodrobotten få en helt unik indsigt i folks affaldsvaner og udtænke løsninger, som kan skabe adfærdsændringer.

Se også:  Ny undervandsdrone har otte drejelige motorer og kan udstyres efter behov
Aarhus som robotkommune

Aarhus Kommune er samtidig gået ind i erhvervsklyngerne DigitalLead og RoboCluster gennem et samarbejde med lokale og regionale robotvirksomheder – som Capra Robotics og KK Tech – med det formål at etablere en udendørs robotklynge.

Aarhus Kommune tester eksempelvis allerede en stor robotarm med rullebånd, der skal fange skrald i vandløb, og i støbe-skeen er en mobil mågeskræmmer, der skal skyde med lydstråler mod de pågående havfugle for at skræmme dem ud af byen.

TAGS
erhverv
landbrug
robot

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S