Home » Robot » Nu skal robotter skære gipsplader på byggepladserne
Nu skal robotter skære gipsplader på byggepladserne

Nu skal robotter skære gipsplader på byggepladserne

Share

Gevinst for arbejdsmiljøet: Nu kan håndværkere købe en dansk stemmestyret robot, Amigo, der kan skære gipsplader i de mål, man siger til den. Håndværkerne kan leje eller købe den mobile opfindelse.

Enhver tømrer ved, at det er en smal sag at montere gipsplader – lige indtil man støder på en dør eller et rør. Så falder tempoet, fordi pladerne skal skæres specielt: En tømrer skærer til efter mål, som kommer fra en anden tømrer.

Den besværlige proces kan man nu effektivisere ved hjælp af en dansk stemmestyret robot med det elskværdige navn Amigo. I stedet for at to tømrere skal stå og råbe ad hinanden, giver hver tømrer skærerobotten anvisninger, hvorefter den skærer pladen præcist ud i den rette sikkerhedsafstand. Resultatet er et bedre arbejdsmiljø, mindre spild og angiveligt en effektivitetsforøgelse på op til 350 procent.

Robotter på byggepladser

Amigo er udviklet af den danske robotvirksomhed Kobots, som har indgået et samarbejde med byggemarkedskæden Stark. Aftalen har til formål at få mindst 200 robotter ud på de danske byggepladser allerede i dette år. Og man forventer at firdoble det tal i 2021. Forventningerne bygger blandt andet på, at robotterne kan forbedre arbejdsmiljøet – det kan være belastende for kroppen at skære gipsplader til.

National salgsdirektør for Stark Søren Lysemose er meget glad for aftalen.

”Den stemmestyrede robot Amigo fra Kobots er utrolig interessant for Stark. I mange år er der sket meget lidt forandring i arbejdsmetoder og værktøjer på byggepladsen. Men nu rykker det for alvor, fordi vi kan lære robotterne at gøre det, vi ikke selv er bygget til at kunne holde til.”

Amigo-robotterne bliver solgt af alle Starks byggecentre i Danmark og Grønland, men det er også tanken, at de skal styrke Starks udlejningsforretning.

”I Stark Udlejning har vi nu fået vores robotter i sortimentet, så håndværksmestre kan prøve robotteknologien af nu og senere købe robotten. Det er et genialt produkt, og det bliver fantastisk at være de første, der kan tilbyde tilskæringsrobotter til byggebranchen,” siger Henrik Osbæck, som er ansvarlig for denne del af Stark-kædens aktiviteter.

Amigo-robotterne bliver solgt af alle STARKS byggecentre i Danmark og Grønland, og det er tanken, at de skal styrke STARKS udlejningsforretning. Henrik Osbæck er ansvarlig for denne del af kædens aktiviteter: ”I STARK Udlejning har vi nu fået vores robotter i sortimentet, så håndværksmestre kan prøve robotteknologien af nu og senere købe robotten. Det er et genialt produkt, og det bliver fantastisk at være de første, der kan tilbyde tilskæringsrobotter til byggebranchen,” siger Henrik Osbæck, som er ansvarlig for denne del af Stark-kædens aktiviteter.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S